Clubul Sportiv Inter Petrila la final de an 2017 – Performanță și continuitate

Home Stiri la zi Clubul Sportiv Inter Petrila la final de an 2017 – Performanță și continuitate
Clubul Sportiv Inter Petrila la final de an 2017 – Performanță și continuitate

Sfârșitul de an competițional găsește Clubul Sportiv Inter Petrila, la momentul bilanțurilor, cu rezultate deosebite ale sportivilor care activează la toate ramurile sportive pe care clubul le administrează.

Chiar dacă a fost un început de an care a debutat greu din punct de vedere financiar, acest fapt fiind prezent la toate cluburile sportive ale Văii Jiului, gestionarea tuturor problemelor, să le spunem așa, a fost realizată cu brio de conducerea administrativă a clubului, cu toate acestea, aceștia declară că ar fi dorit să facă mult mai multe dar s-au limitat doar cât „le-a ajuns plapuma”.

Desigur, toate acestea nu ar fi fost posibile fără sprijinul administrației locale de la Petrila și a Consiliului Județean, activitățile sportive făcând parte din preocupările importante ale edililor, motivând faptul că atragerea a cât mai mulți tineri în practicarea sportului organizat menține un climat sănătos la nivel local, educația tinerilor fiind un factor important care deservește, nu atât prezentul, cât viitorul tinerei generații.

„Pot spune că sunt mulțumit de activitatea sportivilor care fac parte din Clubul Sportiv Inter Petrila. În acest an am avut rezultate foarte frumoase la popice, lupte, fotbal, dar și la fotbal-tenis, aikido, atletism, ultimele trei secții fiind chiar debutantele clubului nostru în acest an. Am avut tot sprijinul la nivel local dar și la nivel de județ, pentru care doresc să mulțumesc în mod special. Am reușit să realizăm destul de multe din lucrurile pe care ni le-am propus în 2017 dar, este loc și de mai bine. Întotdeauna este loc și de mai bine și spun asta pentru că încă mai sunt multe lucruri de făcut la nivel de sport, care ar trebui să implice toți factorii responsabili. Sportivii noștri merită mult mai multe, sunt conștient de acest lucru și, de aceea, vor găsi la mine foarte multă implicare”, declară Eugen Duma, președintele CS Inter Petrila.

2017 a fost momentul de glorie al echipei de fotbal CS Inter Petrila, la finalul campionatului județean fiind atins scopul principal, calificarea pe prima poziție a clasamentului. Început de anul trecut, campionatul 2016/2017 clasează echipa ca lider de toamnă la sfârșitul turului. În 2017 continuă evoluția pozitivă a fotbalului petrilean și, la sfârșitul returului, CS Inter Petrila câștigă campionatul județean, fiind liderul Ligii a IV -a Hunedoara.

Cea de-a doua performanță majoră a fotbalului de la Petrila este, fără drept de apel, câștigarea Cupei României – Faza județeană, marcându-se astfel event-ul județean.

”Un lucru este cert pentru echipa de fotbal a clubului nostru. Fotbalul petrilean a ajuns în 2017, cu sportivi care joacă din plăcerea pentru acest sport, la un nivel superior la care mulți probabil nici nu s-au gândit. Event-ul județean la final de campionat 2016/2017 ne-a adus satisfacția de a vedea din nou tribune pline pe Stadionul Parângul, suporteri care au venit și la meciurile din deplasare ale echipei. Fără modestie o spun, acest lucru nu se mai întâmplase de mult la Petrila. O spun totuși cu regret că ne-am dorit foarte mult și câștigarea barajului pentru Liga a III-a, având tot sprijinul administrației locale. Nu s-a putut însă, asta nu înseamnă că îi găsesc vre-o vină echipei, din contră, implicarea tuturor pentru atingerea acestui scop a fost extraordinară și felicit pe toți sportivii și antrenorii pentru acest lucru. Important este că noi continuăm iar sprijinul local nu a încetat. Suntem și la ora aceasta cu două echipe de fotbal, vorbesc atât de seniori cât și de juniori A, antrenate de Adrian Câmpean și Ion Androne, la finalul turului fiind situate pe locul secund în clasamentul fotbalului județean, cu mari șanse de promovare, iar supremația în clasamentul golgheterilor o dețin tot sportivi ai Inter Petrila, Iosif Kalai – la seniori și Alexandru Diaconu – la juniori”, mai spune Eugen Duma .

De asemenea, în ceea ce privește fotbalul, sectorul juvenil este foarte important, anul 2017 însemnând noi selecții dintre copiii orașului Petrila pasionați de acest sport cu balonul rotund, pregătiți de antrenorul Aurel Moldovan. Echipa de juniori D este activă în campionatul județean hunedorean, selecția continuând cu echipa de juniori E.

CS Inter Petrila înseamnă și sportul cu popice. Un sport cu o istorie foarte bogată la Petrila, o disciplină sportivă care în 2017 a ajuns la 96 de ani de practică continuă.

„Echipa de popice de la Petrila este fanionul clubului nostru, avându-l ca antrenor emerit pa Marcel Dobrică, același antrenor al echipei naționale a României. Campioni la acest sport au făcut istorie pentru Petrila. Inter Petrila, fostă campioană naţională la acest sport, trece acum printr-o perioadă de reorganizare şicreştere, majoritatea sportivilor fiind tineri, însă foarte promiţători, iar talentul noilor popicari a adus și rezultate. Un succes la nivel național a venit din partea a doi sportivi, Denis Pădurean și Ionuț Popescu, aceștia obținând locul I și medalia de aur la proba de tandem U14, fiind declarați campioni naționali la această probă de concurs. Denis Pădurean a confirmat și ca vicecampion național la proba de individual clasic U14. Radu Balaban și Claudiu Fejer aduc medalia de bronz la CN Popice Juniori la Tg. Mureș la tandem masculin, Mihai Balaban aduce bronzul finalei de la Cluj pentru popicarii CS Inter Petrila, la tandem mixt. Sunt rezultate pentru care ne bucurăm”, mai spune Duma.

Echipa de lupte a CS Inter Petrila este o altă componentă a clubului sportiv petrilean. Aici se fac remarcați sportivi care au obținut rezultate importante atât la campionate județene cât și naționale, sportivi antrenați de maestrul Ioan Corbei și Marian Lukacs.

„Anul 2017 a adus rezultate frumoase pe plan județean pentru sportivii luptători ai CS Inter Petrila, locuri fruntașe obținute la cupe județene cum ar fi Cupa „Iancu de Hunedoara” sau Cupa „CNS Cetate Deva”. La nivel național avem rezultate foarte bune atât la „Cupa României” prin sportivul Adrian Ozarchevici – la cadeți, iar la campionatul național de lupte s-au evidențiat Casian Kovacs – la Juniori 4 și Mădălina Pusok – la Junioare 3. Acest sport este mai deosebit prin acțiunea în sine, nu oricine poate practica luptele, felicit pe toți laureații din 2017 și pe antrenorii coordonatori ai acestora”, mai continuă Eugen Duma.

CS Inter Petrila a reușit, prin sprijinul sportivului și antrenorului Claudiu Stoica, să reactiveze un sport foarte popular în anii trecuți, cu performanțe deosebite, fotbal-tenisul. Anul 2017 a însemnat din start rezultate deosebite în fotbal-tenisul petrilean și nu doar atât, Claudiu Stoica este cooptat pentru echipa națională a României unde reușește să ajungă campion european, medaliat cu aur la europenele de la București.

Aikido și atletismul, două secții noi ale CS Inter Petrila, activitatea acestora s-a remarcat la nivel de copii prin performanțe obținute la campionate naționale dedicate, aceste sporturi fiind în dezvoltare continuă.

Inițiatoarele  secției de atletism sunt două sportive cu performanțe deosebite la nivel național. Cristina Burcuță – președinte și Nadia Buică- profesor și antrenor, ambele multiplu laureate la competiții organizate atât local cât și național, au reușit să aducă sprijinul unor sportivi importanți în materie, așa cum ar fi Ioan Bârnea sau Andrei Mititelu. Această secție este doar la început, fiind anul inaugurării, dar aduce deja rezultate, debutând  la nivel de juniori și copii.

Locul I, cupe, diplome și medalii, vorbim de peste 20 de copii care practică Aikido și obțin aceste performanțe la nivel de federație sportivă de aikido-modern.

În ceea ce privește competițiile interne organizate de CS Inter Petrila, 2017 a însemnat primele ediții pentru două competiții frumoase, la fotbal pe teren sintetic și popice, la nivel de amatori. „Cupa Instituțiilor” a reunit peste 20 de instituții din zonă, derulată pe parcursul a două săptămâni, s-a dorit a fi o punte de legătură prin sport între instituțiile locale. „Cupa Inter Petrila” la popice, organizată cu prilejul a 96 de ani popice la Petrila, a fost o altă reușită pe plan local, iar acestea nu se vor opri aici.

„2017 a mai însemnat un fapt important împlinit de clubul nostru. S-a reușit, cu sprijinul Consiliului Județean, prin finanțare nerambursabilă, să echipăm toți sportivii cu echipamente sportive, iar numărul lor nu este mic, este vorba de peste 100 de sportivi care activează în toate secțiile. Este o performanță și pentru aceasta doresc să mulțumesc Consiliului Județean Hunedoara. Activitatea sportivă a clubului nostru a fost susținută de Consiliul Local și Primăria orașului Petrila, prin proiecte de finanțare conform Legii 350/2005 și Legea Sportului 69/2000 și doresc să mulțumesc, în numele sportivilor, pentru implicarea tuturor factorilor pe parcursul anului 2017 și sper în continuare de susținere. Fiind la final de an, urez tuturor sărbători fericite și La Mulți Ani!”, a spus Eugen Duma în încheiere.