Un medic specialist va reprezenta interesele cetățenilor din Archia în Consiliul Local Deva

Home Administrație Un medic specialist va reprezenta interesele cetățenilor din Archia în Consiliul Local Deva
Un medic specialist va reprezenta interesele cetățenilor din Archia în Consiliul Local Deva

Un medic specialist pneumolog va reprezenta interesele cetățenilor din localitatea Archia în Consiliul Local Deva.

Magdalena Bădiță a fost aleasă delegat sătesc în cadrul adunării sătești care a avut loc luni, 15 ianuarie 2018, la Archia, și la care au participat 15 persoane cu drept de vot și cu domiciliul în localitate. De asemenea, au fost prezenți consilierii locali Luminița Hurgoiu și Irinel Faur- desemnați prin Hotărârea Consiliului Local nr. 455/2017, împreună cu viceprimarul Municipiului Deva, Ovidiu Moș, secretarul Municipiului Deva, Laura Sârbu, și directorul Direcției Juridice și Administrație Publică Locală a Primăriei Municipiului Deva, Ana Anemona Bartha.

Magdalena Bădiță a fost singura propunere a cetățenilor prezenți la adunare și a fost aleasă cu 12 voturi ”pentru”, 2 abțineri și 1 vot ”împotrivă”.

Potrivit dispozițiilor art. 53 din Legea administrației publice locale nr. 2015/2001, republicată, locuitorii satelor care nu au consilieri locali aleși în consiliile locale sunt reprezentați la ședințele de consiliu de un delegat sătesc. Delegatul sătesc este ales de adunarea sătească, pe perioada mandatului consiliului local. Alegerea delegatului sătesc se desfășoară în prezența primarului sau a viceprimarului și a minimum doi consilieri desemnați prin hotărârea consiliului local. Alegerea delegatului sătesc se face cu majoritatea voturilor celor prezenți la adunare.
Magdalena Bădiță este de profesie medic specialist pneumolog, are dublă cetățenie – română și olandeză, și domiciliul în localitatea Archia. Este căsătorită cu un cetățean olandez și are o fiică absolventă a Facultății de Drept, stabilită în București.

Până anul trecut, Magdalena Bădiță a lucrat ca medic specialist la Spitalul General CF Simeria, după o perioadă de șase ani petrecută la Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din București, și un an la Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Geoagiu. În perioada 1997-2003, Magdalena Bădiță a locuit în Olanda, într-un orășel cu 40.000 de locuitori – Drachten. În 2003, s-a întors în România și, timp de aproape 10 ani, a fost manager la propria firmă de instalații frigorifice.

FOTO: PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DEVA