Efectele codului portocaliu de vreme rea în județul Hunedoara

Potrivit unei informări prezentate de Centrul Județean de Comunicare și Informare Publică al ISU Hunedoara, în urma fenomenelor meteo periculoase, caracterizate de precipitații mixte și intensificări ale vântului în zona montană, ce au afectat o mare parte din județul Hunedoara au fost parțial nealimentate cu energie electrică un numar de 70 localitati din 21 unități administrativ teritoriale, fiind afectați 6206 consumatori.

Pe tot parcursul nopții 6 echipaje ale distribuitorului de energie electrică au acționat pentru remedierea avariilor.

În această dimineață mai erau afectate 47 de localități din 16 UAT, 3019 consumatori nefiind alimentați cu energie electrică. Echipele de intervenție acționează în zonele afectate până la remedierea tuturor avariilor.

Începand cu orele 08:20, un echipaj din cadrul ISU Hunedoara cu 1 autoșenilata, 1 ofițer și 2 subofițeri în colaborare cu 2 membri ai Salvamont Hunedoara cu 1 autoturism de teren și un ATV acționează în sprijinul E-Distribuție Banat, pentru remedierea avariei la linia de transport energie electrică din satul Vadu Dobrii, comuna Bunila.

La nivel județean, circulația rutiera s-a desfășurat în condiții de iarna, echipajele SDN și Drumuri Județene intervenind pentru îndepărtarea stratului de zăpadă depus.