”Fotograful Unirii” în premieră la Teatrul de Artă din Deva

Home Cultură ”Fotograful Unirii” în premieră la Teatrul de Artă din Deva
”Fotograful Unirii” în premieră la Teatrul de Artă din Deva

Teatrul de Artă din Deva prezintă vineri, 19 ianuarie 2018, de la ora 19,00 premiera spectacolului ”Fotograful Unirii” de Denis Dinulescu, un spectacol în regia lui Mihai Panaitescu, avându-i în distribuție pe actorii Eugen PĂDUREANU, și Delia LAZĂR.

Spectacolul este bazat pe realitate , fotograful Samoilă Mârza , fiind identificat prin lucrările sale ca fotograful Unirii. ”FOTOGRAFUL UNIRII” este un spectacol realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român, marcând împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire.

Acest spectacol face parte din suita de manifestări care au rolul să readucă în atenția publicului importanța evenimentului din 1918, fără de care România în granițele actuale n-ar fi existat.

România Mare s-a format ca urmare a voinţei populare din Transilvania, Banat, Bucovina şi Basarabia. „Veritabilul fundament al unităţii româneşti – aprecia istoricul Gh. Brătianu – nu a fost stabilit nici la Saint Germain, nici la Trianon, el este rezultatul existenţei însăşi a poporului român, «enigmă şi miracol al istoriei din sud-estul european»” (Gheorghe I. Brătianu, Originile şi formarea unităţii româneşti, Iaşi 1998, p. 289-90.

Pentru acest spectacol, accesul publicului este gratuit.