”Junii Petrileni” merg mai departe în ”Duelul ansamblurilor” de la Măruță

Home Cultură ”Junii Petrileni” merg mai departe în ”Duelul ansamblurilor” de la Măruță
”Junii Petrileni” merg mai departe în ”Duelul ansamblurilor” de la Măruță

Adevărați ambasadori ai folclorului de pe Valea Jiului, momârlanii Ansamblului folcloric ”Junii Petrileni” condus de coregraful amator Constantin Cigmăian merg mai departe în întrecerea derulată la nivel național, în cadrul apreciatei emisiuni de divertisment ”La Măruță” difuzată de PRO TV.

Junii Petrileni au fost prezenți astăzi, pentru a doua oară, în studioul emisiunii ”La Măruță”, unde au prezentat portul, cântecul și jocul momârlănesc, dar și apetisantele bucate ale zonei rurale din orașul Petrila. Alături de membri Ansamblului folcloric ”Junii Petrileni” s-a aflat și primarul orașului Petrila, Vasilică Jurca. ”Le mulțumesc membrilor ansamblului folcloric Junii Petrileni și domnului Cigmăian pentru modul în care au reprezentat cu cinste Petrila și Valea Jiului în acest concurs al apreciatei emisiuni TV La Măruță și îi felicit pentru promovarea în etapa următoare a acestui frumos concurs. În același timp, le mulțumesc celor care au votat pentru Junii Petrileni, apreciind astfel frumoasele tradiții ale Văii Jiului, o adevărată carte de vizită a petrilenilor”, a declarat primarul Vasilică Jurca.

Ansamblul ”Junii Petrileni” a fost preferat astăzi de telespectatorii emisiunii difuzate de PRO Tv, în duelul cu Ansamblul folcloric ”Ghiocel de Luncavița” din Tulcea.