Primăria Vulcan, 10 ani de activitate în sediul nou de pe Bulevardul Mihai Viteazu

Home Administrație Primăria Vulcan, 10 ani de activitate în sediul nou de pe Bulevardul Mihai Viteazu
Primăria Vulcan, 10 ani de activitate în sediul nou de pe Bulevardul Mihai Viteazu

În urmă cu exact 10 ani, sărbătoarea Zilei Unirii, de la 24 Ianuarie 2008 era dublată la Vulcan de sărbătoarea deschiderii oficiale pentru public a noului sediul administrativ al municipalității.

Noua clădire a Primăriei era, la vreamea respectivă (și încă nu și-a schimbat acest statut !), cea mai frumoasă clădire a unei administrații publice locale din regiunea Văii Jiului. Elegantă și, în același timp, funcțională, Primăria municipiului Vulcan a devenit, în ultimul deceniu, un important punct de reper arhitectonic din municipiul Vulcan, turnul cu ceas, sala de oficiere a căsătoriilor, holul cu scară interioară, sala de ședințe a Consiliului local sau Biroul Primarului devenind tot atâtea locuri în care oamenii au simțit nevoia să imortalizeze cel puțin o imagine atunci când au avut ocazia să ajungă în acestea.

Ideea construirii unui nou sediu administrativ a apărut încă din primii ani de după 1990, în condițiile în care vechiul sediu în  care funcționa acesta era într-un fost cămin de nefamiliști, aparținând unei firme private. Primii pași în această direcție au fost făcuți în timpul mandatului exercitat de primarul social-democrat Petru Hodor, dar lucrările s-au încheiat după mai mulți ani, în primii ani ai mandatului exercitat de primarul Gheorghe Ile.

La 10 ani de la inaugurarea noului sediu al Primăriei municipiului Vulcan, primarul Gheorghe Ile apreciază că instituția administrației locale de la Vulcan rămâne mai departe cea mai importantă clădire publică din localitate. ”Această clădire trăiește prin oamenii care, zi de zi, îi trec pragul; prin cei care au aici un loc de muncă în soluționarea problemelor cu care se confruntă comunitatea noastră și în deservirea cetățenilor. Funcționarilor publici, consilierilor locali și tuturor cetățenilor care fac ca această institție să vie una activă, le transmit la acest moment aniversar pentru Primăria municipiului Vulcan, mulțumirile mele. La mulți ani, Primăriei municipiului Vulcan”, a declarat primarul Gheorghe Ile.

Iată și câteva imagini-document, pe care vi le prezentăm în exclusivitate, imagini realizate în urmă cu 10 ani festivitatea care a avut loc cu prilejul inaugurării noului sediu administrativ al Primăriei municipiului Vulcan, pe 24 ianuarie 2008.