Premii la concursuri internaţionale de arte vizuale pentru elevii Liceului e Artă „Sigismund Toduţă” din Deva

Home Educație Premii la concursuri internaţionale de arte vizuale pentru elevii Liceului e Artă „Sigismund Toduţă” din Deva
Premii la concursuri internaţionale de arte vizuale pentru elevii Liceului e Artă „Sigismund Toduţă” din Deva

Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” – Deva şi-a îmbogăţit palmaresul cu un număr de trei premii obţinute la două concursuri internaţionale de arte vizuale desfăşurate în anul 2017, dar ale căror rezultate au fost comunicate doar recent de către organizatorii acestora. Acestea au ajuns și la noi, prin intermediul unei informări prezentate de prof. Mariana Onţanu-Crăciun.

Astfel, la ediţia a XVIII-a a Concursului Internaţional de Artă pentru Copii de la Tokyo, Japonia, eleva Ciorcilă Alexandra din clasa a X-a Arte Plastice a obţinut un Premiu special al juriului ( din 7 acordate în tot concursul), iar eleva Şoş Anamaria din clasa a VIII-a Arte Plastice a obţinut Premiul I. Ambele eleve au fost pregătite de prof. Magda Ioana Liana. La această ediţie au fost trimise 17.673 de lucrări din 96 de ţări, iar din cele 3 premii obţinute de România, două au revenit liceului devean.

La cea de a doua competiţie internaţională, şi anume ediţia a XXI-a a Concursului Internaţional „Fax for Peace, Fax for Tolerance” organizată de Institutul de Invăţământ Superior „Il Tagliamento” din Spilimbergo (provincia Pordenone), Italia, elevul Nicula Andrei din clasa a II-a Arte Plastice, îndrumat de prof. de specialitate Nealcoş Alina, a obţinut placheta concursului la secţiunea pentru elevi din ciclul primar.