Reprezentanții Platformei România 100 îi solicită deputatului Iulian Iancu să-și ceară scuze față de minerii Văii Jiului

Comunitatea tematică Energie a Platformei România 100, condusă de Dacian Cioloș constată lipsa totală de respect și empatie arătată de Iulian Iancu, președintele comisiei pentru Industrii și Servicii, pentru minerii care și-au pierdut viața în subteran și pentru familiile acestora.

Într-o interventie din cadrul audierilor viitorului ministru al Energiei, răspunzând deputatului USR Cristina Prună, deputatul Iancu a lasat să se înțeleagă că în România nu au avut loc în ultimele luni accidente miniere soldate cu pierderi de vieți omenești: ”Să nu folosim termeni atât de gravi și de generali precum au fost foarte multe decese în ultimele trei luni în sectorul minier. Poate ne spuneți câte și unde că… sau în ce țară, poate în sectorul minier în general, în lume”, a afirmat Iancu.

Echipa de comunicare România 100 arată că în România, în ultimele 6 luni au avut loc 5 decese ale minerilor în subteran. ”Îi recomandăm domnului Iulian Iancu să își ceară scuze de urgență familiilor îndoliate ale românilor care au murit în accidente miniere în ultimele luni și să ia toate măsurile necesare, în comisia parlamentară pe care o conduce, ca siguranța minerilor să fie o prioritate a guvernului și coaliției PSD-ALDE”, se arată într-un comunicat al Platformei România 100, primit la redacție.