Primarul din Vulcan salută interesul comisarului european Corina Crețu pentru Valea Jiului

Home Administrație Primarul din Vulcan salută interesul comisarului european Corina Crețu pentru Valea Jiului
Primarul din Vulcan salută interesul comisarului european Corina Crețu pentru Valea Jiului

Declarațiile publice ale comisarului european Corina Crețu, cu privire la intenția Comisiei Europene de a finanța un program-pilot destinat regiunilor miniere aflate în restructurare este salutat și de către reprezentanții administrațiilor locale din regiunea Văii Jiului.

Prima reacție în acest sens vine de la primarul municipiului Vulcan, ing. Gheorghe Ile. ”Salut modul de abordare consecvent al doamnei comisar european Corina Crețu, care după întâlnirea domniei-sale cu doamna prim-ministru Viorica Dăncilă a precizat în fața presei încă o dată, disponibilitatea Comisiei Europene de alocare de fonduri pentru redresarea economică și socială a Văii Jiului”, a declarat Gheorghe Ile.

Primarul Vulcanului apreciază că, prin această abordare, comisarul euripean Corina Crețu își onorează practic promisiunile făcute în aprilie 2017, în timpul dialogului purtat la Bruxelles cu mai mulț primari din Valea Jiului, promisiuni care conform declarației de presă făcutămarți, la București, după întrevederea cu Premierul Vorica Dăncilă, pot fi materializate în cel mai scurt timp, pe baza proiectelor pe care administrațiile publice din Valea Jiului le pot angaja în scopul obținerii de fonduri europene, conform strategiei zonale de dezvoltare economică și socială.

”Îi mulțumesc doamnei comisar european Corina Crețu în numele cetățenilor municipiului Vulcan și doamnei premier Viorica Dăncilă anticipat, pentru toate proiectele pe care Guvernul României și Uniunea Europeană le vor finanța pentru o viață mai bună a oamenilor de aici”, a mai spus primarul Gheorghe Ile.