Intervenție de urgență la colectorul de apă menajeră din Petroșani

Home Stiri la zi Intervenție de urgență la colectorul de apă menajeră din Petroșani
Intervenție de urgență la colectorul de apă menajeră din Petroșani

Deșeurile menajere nu au ce căuta în rețeaua de canalizare, pentru că vor avea de suferit instalațiile de canalizare, conductele, dar și stațiile de pompare a apei. Utilizarea necorespunzătoare a acestora afectează pe toți cetățenii din Valea Jiului.

Așa s-a întâmplat și în acest weekend când, pe fondul ploilor și a scurgerilor masive de pe versanții Văii Jiului, din cauza deșeurilor aruncate în rețeaua de canalizare a orașului Petrila, aceasta a cedat în zona Petroșaniului, la un canal colector care preia apele uzate menajere din Petrila, inundând astfel două grădini și mai multe beciuri din zona colonie Petroșani.

Mai bine de 24 de ore au muncit echipele operatorului de apă și canalizare Apa Serv Valea Jiului, împreună cu echipaje ale ISU și a Detașamentului de Pompieri Petroșani, pentru a înlătura aceste deșeuri aruncate pur și simplu din inconștiență, aducând pagube importante cetățenilor afectați de inundația produsă prin înfundarea acestui canal colector.

Potrivit reprezentanților Apa Serv Valea Jiului, colectorul de apă menajeră care preia apele uzate menajere din orașul Petrila, a fost înfundat din cauza gunoaielor aruncate în rețeaua de canalizare. Înfundarea colectorului s-a produs în zona coloniei din Petroșani, pe strada V. Lupu.

La intervențiile pentru desfundarea rețelei de canalizare în diferite cartiere de blocuri sau în zonele cu gospodării angajații societății găsesc tot felul de lucruri în subsolurile blocurilor. Pentru deșeurile textile, menajere, materiale reziduale de tip pet-uri, plastic sau materiale de construcții trebuie folosite containerele pentru salubritate și nu sistemul de canalizare.

De asemenea, conducerea operatorului de apă și canalizare a Văii Jiului menționează faptul că, prin astfel de fapte necugetate, intervin mai multe probleme, durata de viață a instalațiilor scade, costurile de întreținere și operare cresc, iar toate acestea se răsfrâng asupra tuturor membrilor comunității.

”După mai bine de 24 de ore mizeria din canalizare a fost scoasă iar în continuare se procedează la evacuarea apelor adunate în două grădini și câteva beciuri. Dorim să mulțumim Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Detașamentului de pompieri din Petroșani pentru sprijinul acordat. Ne cerem scuze cetățenilor din această zonă pentru disconfortul creat”, spun reprezentanții Apa Serv Valea Jiului.