Prima zi a întrecerilor în finala CN de Popice de la Petrila aduce în palmaresul Inter Petrila un vicecampion național

Home Stiri la zi Prima zi a întrecerilor în finala CN de Popice de la Petrila aduce în palmaresul Inter Petrila un vicecampion național
Prima zi a întrecerilor în finala CN de Popice de la Petrila aduce în palmaresul Inter Petrila un vicecampion național

Finala Campionatului Național de Popice la nivel de juniori și junioare U18 de la Petrila a debutat marți, 6 februarie, cu întrecerile la individual clasic.

Primele la start au fost fetele iar titlul de campioană națională la popice – junioare U18, a revenit sportivei SeresBernádett de la Clubul Sportiv Electromureș Romgaz Tg. Mureș, cucerind locul I și medalia de aur la individual. De altfel, sportivele din Tg. Mureș au ocupat tot podiumul la individual, spre satisfacția delegației mureșene, îndeosebi a antrenorului fetelor Orosz Istvan.

Sportivele de la Tg. Mureș au obținut și medalia de argint și titlul de vicecampioană națională prin Gál Timea Beatrix, iar cea de bronz a fost adjudecată de Bato Judit Katalin, medalii puse în joc de Federația Română de Popice.

”Suntem foarte mulțumiți de rezultatele fetelor noastre, vreau să mai adaug că mulțumim gazdelor noastre, Petrila a fost întotdeauna o gazdă extraordinară, cu arena de popice foarte bine pusă la punct. A fost un test util înaintea campionatului mondial, ușile lotului național sunt deschise, totul depinde de rezultatul sportivelor”, a declarat Matilda Antal, vicepreședintele CS Electromureș Romgaz.

CS Inter Petrila a avut spotivi doar în competiția masculină la individual U18, elevii lui Marcel Dobrică fiind încurajați chiar înaintea startului întrecerii de primarul Vasile Jurca, care a obținut promisiunea sportivilor de a lua o medalie la individual, urând succes tututror participanților la competiție.

Podiumul la individual masculin a fost mai ”colorat”, chiar dacă pe prima poziție s-a situat totun sportiv de la Clubul Sportiv din Tg. Mureș, antrenat de Seres Jozsef.

Astfel, titlul de campion național la popice – junior U18, a revenit sportivului Szász Tibor Levente de la CS Electromureș Romgaz Tg. Mureș, medalia de argint și titlul de vicecampion național a fost obținută de Pădurean Alexandru de la CS Inter Petrila, iar cea de bronz a fost adjudecată de Botezatu Nicolae de la CS Siderurgica Hunedoara.

”La un pas de aurul național la individual, doar 4 popice i-au lipsit sportivului Pădurea Alexandru pentru titlul de campion. Nu-i nimic, ne onorează și medalia de argint și îl felicit pe această cale”, a declarat Eugen Duma, președintele CS Inter Petrila.

Miercuri urmează partea a doua a competiției, întrecerile de sprint și tandem, atât la feminin cât și la masculin.