Bani europeni pentru investiții pentru alte 6 firme hunedorene

Home Economie Bani europeni pentru investiții pentru alte 6 firme hunedorene
Bani europeni pentru investiții pentru alte 6 firme hunedorene

La sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), a avut loc astăzi semnarea unei noi tranșe de 18 contracte de finanțare din fonduri europene pentru tot atâtea firme din Regiunea Vest. Dintre firmele beneficiare, 6 sunt din județul Hunedoara.

Firmele care vor primi finanțare activează în sectoarele: construcții, industria prelucrătoare (fabricarea de echipamente electrice de iluminat, fabricarea echipamentelor de ridicat si manipulare, fabricare motoare, generatoare si transformatoare electrice, fabricarea utilajelor pentru prelucrarea maselor plastice si a cauciucului) dar și în domeniul hotelier, domeniul prelucrării datelor, precum și activități de inginerie și consultanță tehnică. Șase proiecte au fost adjudecate de societăți comerciale din județul Hunedoara.

Prin implementarea acestor proiecte se vor achiziționa echipamente, inclusiv programe informatice, care vor contribui la creșterea competitivității economice, la dezvoltarea de noi produse sau servicii, precum și la crearea de noi locuri de muncă.

Proiectele contractate cumulează o valoare totală de 9,43 milioane euro, finanțarea nerambursabilă fiind de 4,96 milioane euro (la cursul Inforeuro de 4,644 lei/euro).

13 din cele 18 contracte semnate astăzi au fost depuse în cadrul apelului de proiecte 2.1A Microîntreprinderi. În cadrul acestui apel de proiecte au fost depuse 364 de proiecte cu o valoare a finanțării nerambursabile de 55,13 milioane euro – valoare ce reprezintă 200,04% din alocarea regională pentru acest apel de proiecte (alocarea regională este de 27,56 miloane de euro). Dintre acestea, 111 de proiecte au fost contractate, 95 proiecte sunt transmise la Autoritatea de Management POR spre contractare, 13 proiecte se află în etapa de precontractare, iar 145 de proiecte au fost respinse, retrase sau reziliate.

De asemenea, celelalte 5 proiecte contractate astăzi au fost depuse în cadrul apelului de proiecte 2.2. IMM. În cadrul acestui apel de proiecte au fost depuse 68 de proiecte cu o valoare a finanțării nerambursabile de 36,02 milioane euro – valoare ce reprezintă 176,92% din alocarea regională pentru acest apel de proiecte (alocarea regională este de 20,36 miloane de euro). Dintre acestea, 13 proiecte au fost contractate, 28 proiecte sunt transmise la Autoritatea de Management POR spre contractare, 13 proiecte se află în etapa de precontractare, iar 14 de proiecte au fost respinse sau retrase.