Bilanț pozitiv pentru activitatea din 2017 la UTCAR Regiunea Vest

Home Economie Bilanț pozitiv pentru activitatea din 2017 la UTCAR Regiunea Vest
Bilanț pozitiv pentru activitatea din 2017 la UTCAR Regiunea Vest

Majoritatea instituțiilor financiare nebancare (IFN) de tip CAR din județul Hunedoara fac parte din Uniunea Teritorială a Caselor de Ajutor Reciproc (UTCAR) Rehiunea Vest. În ședința Consiliului director al U.T.C.A.R. Regiunea Vest din 15 februarie 2018, au fost prezentate rezultatele consolidate realizate de Casele de Ajutor Reciproc componente ale Uniunii, pentru anul 2017. Tot în cadrul acestei reuniuni au fost stabilite și însușite prioritățile și strategia cadru pentru anul în curs.

În urma analizei indicatorilor economici și sociali prezentați de ec. Paul Petreanu, director executiv al UTCAR Vest, se poate desprinde concluzia că rezultatele anul 2017 în sistemul CAR din regiunea noastră sunt unele remarcabile. Potrivit managerului UTCAR, Călin Răscolean, aceste rezultate dovedesc, o dată în plus, că previziunile care au stat la baza activității din anul 2017 a unităților CAR au fost corecte și, prin urmare, s-au adeverit.

În sprijinul celor enunțate, stau cifrele care ilustrează performanțele înregistrate la nivelul U.T.C.A.R. Regiunea Vest, în cursul anului 2017, dintre care am ales și noi câteva exemple, pe care vi le prezentăm în cele ce urmează:

*NUMĂRUL MEMBRILOR CAR a crescut în 2017 cu 10.672 de persoane față de anul precedent, ajungând la 126.782 de membri;

* EXTINDEREA ACTIVITĂȚII ÎN AGENȚII în anul 2017 a fost concretizată prin inaugurarea unui număr de încă 9 agenții, astfel numărul total al agențiilor CAR funcționale în Regiunea Vest fiind de 149;

*TOTALUL ÎMPRUMUTURILOR ACORDATE în anul 2017 a depășit valoarea de 284,6 milioane lei (peste 61 milioane euro), înregistrând o creștere de 7,56 % în comparație cu anul anterior. Principalele destinații ale împrumuturilor, în funcție de preferințele membrilor, au fost:
– Împrumuturile de consum, care au depășit 217 milioane lei (46,5 milioane euro) și au înregistrat o creștere de 22,6% comparativ cu rezultatul din anul 2016;
– Împrumuturile promoționale, care au depășit valoarea de 16,9 milioane lei (peste 3,6 milioane euro), mult apreciate de membrii CAR care, de ani buni, se interesează de ele cu mult timp înaintea începerii campaniilor promoționale;
– Împrumuturile de vacanță, care devin an de an tot mai atractive, în anul 2017 au depășit 4,7 milioane lei (peste 1 milion de euro).

– Împrumuturile pentru afaceri diverse, un produs mai nou, destinat membrilor CAR pentru demararea sau susținerea unor întreprinderi, în anul 2017 a înregistrat cifre record, peste 27,2 milioane lei (peste 5,8 milioane euro), acestea înregistrând o creștere în procente cu 552 % în comparație cu realizările din anul 2016.