Cupa Mărțișorului – Fotbalul în curtea școlii pentru elevii de clasa V – VI

Home Stiri la zi Cupa Mărțișorului – Fotbalul în curtea școlii pentru elevii de clasa V – VI
Cupa Mărțișorului – Fotbalul în curtea școlii pentru elevii de clasa V – VI

AJF Hunedoara în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara organizează, în data de 01 martie 2018, Cupa Mărțișorului – Fotbalul în curtea școlii la fotbal mixt pentru elevii de clasa V – VI.

Competiția se va desfășura in 4 locații, respectiv: Petrila, Crișcior, Deva și Hunedoara, cu participarea aproximativă a 160 de elevi. Obiectivul competiției este promovarea fotbalului prin crearea unui climat bazat pe plăcerea de a face mișcare astfel încât nu se va ține cont de rezultatele jocurilor, neexistând clasamente.

Profesorii de educație fizică și sport din orașul Petrila au răspuns pozitiv provocării lansate de Asociația Județeană de Fotbal Hunedoara, considerând acest concurs inedit pentru elevii școlilor petrilene ca fiind oportun pentru a atrage la mișcare cât mai mulți elevi prin implicarea directă a lor în fotbal și, de ce nu, posibilitatea de a socializa altfel decât realitatea virtuală le-o oferă.

Petrila va organiza prima ediție a Cupei Mărțișorului la fotbalul mixt la Sala Sporturilor ”Constantin Brâncuși” de la Colegiul Tehnic cu același nume din localitate, competitoare fiind Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși” Petrila, Școala ”Ana Colda” Petrila – Școala generală nr. 5 Petrila, Școala ”I.D. Sîrbu Petrila – Școala generală nr. 6 Petrila și Școala ”I.G. Duca” Petroșani – Școala ”Avram Stanca” Petroșani.

”Vor fi patru echipe și vor juca în sistem ”fiecare cu fiecare”, este o ediție inedită pe care Inspectoratul Județean și Asociația Județeană de Fotbal Hunedoara au lansat-o ca o provocare la mișcare, foarte binevenită în rândul elevilor, cu participarea elevilor din clasele V – VI și sperăm ca astfel de activități să aibă continuitate, fiind foarte benefice pentru toți participanții elevi și profesori”, a declarat profesorul Aurel Moldovan, Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși”.