La Spitalul Municipal Lupeni a fost pus în funcțiune un osteodensiometru

Home Administrație La Spitalul Municipal Lupeni a fost pus în funcțiune un osteodensiometru
La Spitalul Municipal Lupeni a fost pus în funcțiune un osteodensiometru

Începând cu luna februarie, la Spitalul Municipal Lupeni a fost pus în funcțiune un nou aparat medical performant, achiziționat cu sprijinul Administrației Publice Locale din această localitate. Noul aparat medical, un osteodensiometru de ultimă generație, este în măsură să asigure investigațiile medicale ale osteoporozei la cele mai înalte grade de precizie.

Osteodensitometria este investigația paraclinică de măsurare a densității osoase prin care se poate pune diagnosticul de osteoporoză. Tariful pentru osteodensitometrie segmentară DXA este de 25 lei/segment.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță apreciază că punerea în funcțiune a acestui nou aparat medical face parte din programul de dezvoltare și modernizare a activităților spitalicești de la Spitalul Municipal Lupeni. ”Nu este prima achiziție în aparatură medicală pe care o facem la recomandarea medicilor care activează în cadrul unității medicale din municipul nostru. Așa cum nu este nici ultima. Primăria municipiului Lupeni și eu, ca primar, suntem preocupați de creșterea calității actului medical de la Spital și le-am promis celor din corpul medical că le voi acorda întregul sprijin de care au nevoie în această direcție. Achiziția și punerea în folosință a aceestui osteodensiometru, aparat extrem de important pentru depistarea cazurilor de boli osoase, în mod special a osteoporozei, este încă un pas înainte pentru îmbunătățirea calității actului medical de la Spitalul municipal Lupeni. Și vor mai uma și alții, la fel de importanți”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.