”Mărțișor pentru mama” pe 1 Martie la Vulcan

Home Cultură ”Mărțișor pentru mama” pe 1 Martie la Vulcan
”Mărțișor pentru mama” pe 1 Martie la Vulcan

Ziua de Mărțișor (1 Martie) vine anul acesta la Vulcan însoțită de un eveniment artistic aparte, organizat de Primăria și Consiliul local al municipiului Vulcan, în colaborare cu distinsele doamne Ileana Berki (artist, Cetățean de onoare al municipiului Vulcan) și Simona Ionașc (artist).

Astfel, joi 1 Martie 2018, ora 14,00 în sala Cinematografului ”Luceafărul” din Vulcan va avea loc spectacolul artistic ”Mărțișor pentru mama”. În cadrul evenimentului își vor da concursul artiști talentați care fac parte din Grupul ”Glasuri de argint” (pregătit și coordonat de Ileana Berki) precum și artiștii de la Școala Populară de Artă dn Petroșani – clasa de canto muzică populară (pregătiți și coordonați de Simona Ionașc).

În cadrul evenimentului va fi prezent și apreciatul cantautor Jul Baldovin, care va susține un recital de suflet pentru doamnele și domnișoarele din Vulcan, iar tânărul și talentatul solist folk Sergiu Pârvulescu ăși va lansa, cu acest prilej, primul său album de autor. Tot o frumoasă surpriză a evenimentului de la Vulcan este generat de prezența poetei Ana Podaru, vulcănean de origine, în prezent domiciliată peste hotare. Versurile sensibile și deosebit de frumoase ale Anei Podaru au devenit, în ultimii ani, text pentru numeroși soliști de muzică ușoară și folk din regiunea Văii Jiului și nu numai.

”Toate aceste mărțișoare muzicale pe care le vom dărui cu drag doamnelor și domnișoarelor din Vulcan care vor alege să petreacă această zi a Primăverii alături de noi, vor fi însoțite și de câte un mărțișor hand-made, fabricat tot de copiii talentați ai orașului nostru. Vă invit deci, dragi doamne și domnișoare din Vulcan să deschidem împreună primăvara din sufletele noastre, împreună cu tot ce are mai frumos comunitatea noastră locală: copiii”, spune Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.