Cântec, joc și voie bună astăzi la Palatul Cultural din Lupeni

Home Cultură Cântec, joc și voie bună astăzi la Palatul Cultural din Lupeni
Cântec, joc și voie bună astăzi la Palatul Cultural din Lupeni

Un nou spectacol eveniment are loc astăzi, de la ora 17,00 pe scena Palatului Cultural din Lupeni. De data aceasta este vorba despre un inedit spectacol de muzică populară, organizat de Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” din Lupeni – Școala Gimnazială nr. 2 și Ansamblul artistic ”Mesagerii Iubirii”, coordonat de prof. Mariana Peptenaru.

În cadrul evenimentului vor concerta și artiștii de la Școala Popolară de Artă din Petroșani, pregătiți de prof. Simona Ionașc.

“Noutatea ediţiei o aduce faptul că,  întreg programul artistic, este, pe de-o parte, dedicat  tuturor celor care ne dau viaţă, mamelor,  şi pe de alta este închinat acestora prin repertoriul ales cu această tematică. Nu sunt uitate bineînţeles nici jienele noastre şi nici alte zone etnografice. Vor urca pe scenă  40 de dansatori din toate ciclurile şcolare: primar, gimnaziu, liceu şi şapte soliste ale ansamblului folcloric: Antonia Moraru, Roberta Maxer, Izabela Ianc din Uricani, Bianca  Androne, Antonia Petrea, Maria Râpă, Moldovan Andra din Lupeni pe care le veţi vedea şi jucând. O parte din aceste fetiţe se regăsesc şi în clasele de canto ale doamnei Simona Ionaşc un profesor de mare profesionalism, care îmbrăţişează cu drag de cântec şi copii, această meserie şi care se va prezenta în program şi cu alţi solişti surpriză din întreaga Vale a Jiului, toţi elevi ai Şcolii Populare de Artă din Petroşani din anii I, II, III”,  a ţinut să precizeze, coordonatorul ansamblului Mesagerii Iubirii, Marianne Peptenaru.

Spectacolul este dedicat Zilei Femeii și este organziat în parteniat cu Primăria și Consiliul local al municipiului Lupeni. Accesul în sală este gratuit, pe baza invitațiilor distribuite prin intermediul organizatorilor.