Administrația locală de la Lupeni vizează, din 2018, derularea unor investiții majore în infrastructura educațională

Home Administrație Administrația locală de la Lupeni vizează, din 2018, derularea unor investiții majore în infrastructura educațională
Administrația locală de la Lupeni vizează, din 2018, derularea unor investiții majore în infrastructura educațională

Printre cele mai importante investiții pe care le au în vedere autoritățile Administrației Publice Locale din muncipiul Lupeni și care urmează să fie începute, realizate sau chiar finalizate anul acesta, infrastructura educațională ocupă un loc prioritar. Firesc, am putea spune, dacă avem în vedere fie și doar simplul fapt că primarul localității, prof. Lucian Resmeriță este, la bază, cadru didactic și cunoaște sistemul de învățământ și nevoile acestuia în mod direct, atât ca primar, cât și ca profesor și fost director al unei importante unități de învățământ din Petroșani.

”Poate că, având în vedere această triplă experiență a mea în ceea ce privește sistemul de învățământ, înțeleg foarte bine care sunt cerințele dezvoltării unui învățământ de calitate și, ca primar, mi-am asumat responsabilitatea de a face tot ceea ce este necesar pentru ca infrastructura educațională din municipiul Lupeni să fie una care să poată asigura cadrul necesar unui învățământ de cel mai înalt nivel pentru copiii noștri”, spune primarul Lucian Resmeriță.

O primă măsură, organizatorică, a fost luată la Lupeni, chiar în ședința Consiliului local din luna februarie, când a fost aprobată rețeaua școlară a unităților de învățământ de pe raza municipiului Lupeni. Aceasta cuprinde Liceul Tehnologic Lupeni (cu structurile sale de școală primară, gimnazială, profesională și liceală componente), Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” Lupeni (de asemenea, cu structuri de învățământ primar, gimnazial și liceal), Școala Gimnazială Nr. 3 Lupeni  și Grădinița ”Lumea Copiilor”.

Pentru fiecare dintre aceste unități, Primăria Lupeni își propune să implementeze programe de reabilitare și modernizare menite să asigure creșterea calității în învățământ.

”Am aprobat și în bugetul local pentru acest an, bani pentru grădinițe, școli și pentru cele două licee. Dorim să atragem însă finanțări corespunzătoare pentru realizarea unor lucrări majore la toate obiectivele de interes educațional din orașul nostru. Și nu vă ascund faptul că așteptăm deschiderea axelor programelor europene în domeniu, pentru a putea aplica și noi cu proiectele pe care le avem, la modernizarea infrastructurii din educație, prin utilizarea resurselor bugetare ale Uniunii Europene”, spune primarul Lucian Resmeriță.

În mod evident, tot în domeniul investițiilor în cultură și educație se înscrie și proiectul depus de Primăria Lupeni la Compania Națională de Investiții privind modernizarea Cinematografului ”Cultural”. Aici, potrivit primarului Lucian Resmeriță, lucrurile se află deja într-un stadiu avansat, investiția fiind aprobată în Planul de Investiții al CNI, iar lucrările ar putea fi începute chiar în cursul acestui an. Deja, licitația pentru achiziționarea serviciilor de proiectare și DALI (Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții) a fost publicată în SEAP, iar Primăria Lupeni a prins în bugetul local banii necesari pentru introducerea utilităților (apă, gaz, energie etc.) la acest obiectiv, potrivit obligațiilor asumate în contractul de finanțare încheiat cu CNI.

Desigur, tot în ceea ce privește educația, Primăria municipiului Lupeni demonstrează permanent deschidere și susținere pentru toate activitățile educaționale, cultural-artistice și sportive derulate prin intermediul unităților locale de învățământ și al partenerilor acestora. ”Viitorul comunității noastre depinde de modul în care vrem și știm să ne ocupăm, permanent, de copii. De educația acestora, atât în școală cât și în afara școlii. Iar noi, administrația locală, încurajăm tocmai acest tip de atitudine, cu convingerea că nimic nu e prea scump și totul e necesar atunci când este vorba despre copiii din municipiul Lupeni”, concluzionează primarul Lucian Resmeriță.