Iuliu Winkler își continuă activitatea în fruntea Organizației Județene Hunedoara a UDMR

Home Politică Iuliu Winkler își continuă activitatea în fruntea Organizației Județene Hunedoara a UDMR
Iuliu Winkler își continuă activitatea în fruntea Organizației Județene Hunedoara a UDMR

Europarlamentarul Iuliu Winkler a fost reconfirmat pentru un nou mandat de doi ani în funcția de președinte al Organizației Județene Hunedoara a UDMR în cadrul Conferinței de alegeri care s-a desfășurat, sâmbătă, organizată în aula Liceului Teoretic „Téglás Gábor” din Deva.

Iuliu Winkler s-a prezentat în fața delegaților la Conferința de alegeri cu un program în 12 puncte,  cel mai important dintre acestea referindu-se la continuarea procesului de consolidare al comunității maghiare din județul Hunedoara. ”Primul nostru punct se referă la  consolidarea comunității. Trebuie să păstrăm solidaritatea din cadrul comunității noastre, să adâncim colaborarea cu societatea civilă și cu bisericile istorice maghiare. Cel de al doilea punct vizează educația în limba maternă, după care urmează cel referitor la cultura maghiară și păstrarea tradițiilor noastre”, a declarat Iuliu Winkler, amintind faptul că UDMR Hunedoara a declarat 2018 anul patrimoniului cultural din județ, acesta fiind corelat cu Anul European al Patrimoniului Cultural. ”În acest an, vom realiza Catalogul patrimoniului cultural maghiar din județ. Următoarea prioritate vizează implementarea Planului de acțiune privind comunitățile dispersate realizat de UDMR. Următorul punct se referă la programul nostru referitor la zona rurală din județul Hunedoara. Acesta reprezintă o noutate ținând cont de faptul că 90% din maghiari trăiesc în zona urbană. Dar, noi dorim să continuăm planul de revitalizare rurală a satului Jeledinți”, a spus Iuliu Winkler. Printre priorități se află și consolidarea parteneriatului cu comunitățile secuiești, dar și dezvoltarea relațiilor de înfrățire cu localități din Ungaria. Printre obiectivele politice se numără și obținerea de rezultate bune la alegerile europarlamentare din 2019.

Prezent la conferința de alegeri, Székely István, vicepreședinte executiv al UDMR, a afirmat că, în anul Centenarului, este important, mai ales în comunitățile interetnice și dispersate, cum este și cea din județul Hunedoara, să fi etalate valorile cu care comunitatea maghiară a contribuit în ultimii 100 de ani la dezvoltarea României. ”Atât experiența noastră, cât și sondajele de opinie arată că majoritatea română recunoaște valorile noastre, contribuția artiștilor, cercetătorilor, sportivilor noștri. Tocmai de aceea, considerăm important să facem  cât mai cunoscută cultura maghiară publicului larg”, a subliniat Székely István. Vicepreședintele executiv a prezentat poziția UDMR privind politica la nivel național, dar și poziția referitoare la modificarea legilor Justiției.

”Dorim să ne păstrăm influența politică în județ, să rămânem activi și să prezentăm inițiativele noastre la nivelul Uniunii. Este un obiectiv important să avem o colaborare bună cu Organizația de femei și organizațiile de tineret. Ultimul punct din programul meu se referă la intensificarea prezenței comunității noastre pe internet, în mediile de comunicare online, importante în secolul 21”,  a precizat Iuliu Winkler.

El a mulțumit colegilor săi pentru munca și eforturile lor, a subliniat rolul vital pe care îl joacă munca în echipă și a apreciat sprijinul pe care UDMR Hunedoara l-a primit în mod constant din partea Uniunii atât de la președintele UDMR, cât și din partea Prezidiului Executiv.

La Conferința de alegeri a Organizației Județene Hunedoara a UDMR, din Deva, au participat 101 de delegați din partea celor 16 organizații locale din județ, ai celei de femei și de tineret.

În cadrul conferinței s-au prezentat rapoartele Comisiei de regulament, ale celei de etică și ale Comisiei de cenzori, după care au fost aleși noii membri acestor comisii.