”Cetățenia digitală”, temă de interes pentru elevii Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Petroșani în Programul ”Ora de net”

Home Educație ”Cetățenia digitală”, temă de interes pentru elevii Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Petroșani în Programul ”Ora de net”
”Cetățenia digitală”, temă de interes pentru elevii Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Petroșani în Programul ”Ora de net”

O echipă de liceeni, reprezentând clasa a XI-a E din cadrul COLEGIULUI NAȚIONAL „MIHAI EMINESCU”, PETROȘANI,  coordonată de prof. Manea Ștefania și prof. Dojcsar Marilena, au decis să se înscrie într-un concurs propus de Organizația Salvați Copiii, în cadrul programului Ora de Net – „Cetățenia digitală. Drepturi și responsabilități pe Internet privind datele personale” – ediția 2018.

În cadrul acestui concurs, liceenii vor organiza un eveniment de prezentare al activității din cadrul concursului Ora de Net: „Cetățenia digitală. Drepturi și responsabilități pe Internet privind datele personale”. Aceasta va avea loc Miercuri, 28.03.2018, ora 13.00, la sediul COLEGIULUI NAȚIONAL „MIHAI EMINESCU”, din str. 1 DECEMBRIE 1918, nr. 7, PETROȘANI. ”Întâlnirea își propune să aducă împreună peste 50 de reprezentanți ai părinților, profesorilor, elevilor din consiliul elevilor, membrilor din Consiliul de Administrație ai Colegiului Național „Mihai Eminescu”, mass media locală, bloggeri și vloggeri locali, prieteni ai celor implicați în această activitate, cu scopul promovării drepturilor și responsabilităților pe Internet privind datele personale, facilitând astfel creșterea nivelului de informare cu privire la
modalitățile optime de prevenire și combatere a abuzurilor în mediul online”, explică profesorii coordonatori ai proiectului.

Acțiunea vine ca urmare a faptului că România este una dintre țările în care copiii întâlnesc cel mai des probleme pe internet iar echipa de proiect își propune să contribuie la reducerea acestora. Câteva date de interes ar fi că micii
utilizatori și tinerii postează pe rețele de socializare date personale sensibile: poze în care se distinge clar fața copilului (81%), numele de familie (61%), numele școlii la care învață (59%) și vârsta corectă (47%). Mai mult, 16% dintre copii afirmă că au publicat pe profilul lor adresa de acasă și 10% chiar și numărul de telefon. De multe ori, motivul din spatele situațiilor neplăcute stă lipsa de informare a utilizatorilor de Internet.

Mai multe detalii despre programul European menționat sunt disponibile pe platforma www.oradenet.ro.