Stagii practice pentru tineri, în instituțiile Uniunii Europene

Home Educație Stagii practice pentru tineri, în instituțiile Uniunii Europene
Stagii practice pentru tineri, în instituțiile Uniunii Europene

Deputatul european Iuliu Winkler, președintele UDMR Hunedoara, a anunțat într-o conferință de presă că pe site-ul său, la link-ul http://winklergyula.ro/ro/tineret/, tinerii pot să găsească lista actualizată cu toate instituțiile europene unde pot aplica pentru stagii practice.

”Această listă a fost reactualizată de tinerii care au efectuat stagii practice în cabinetul meu parlamentar de la Bruxelles”, a arătat deputatul european.

Iuliu Winkler consideră că efectuarea de stagii practice în cadrul instituțiilor europene poate fi o etapă importantă în formarea profesională a tinerilor din România. Potrivit deputatului european, timpul petrecut în cadrul instituțiilor europene, fie că este vorba despre Comisia Europeană, Parlamentul Euopean sau Curtea Europeană de Justiție, poate fi o perioadă de acumulare de cunoștințe și competențe, dar și una care să le ofere tinerilor posibilitatea de a vedea cu proprii ochi lucrurile bune sau mai puțin bune ale UE.

”Eu cred că cea mai mare investiție pe care trebuie să o facem este în tineri, iar cea mai importantă reformă pe care trebuie să o facem este cea a învățământului. (…) Trebuie să facem o reformă a competențelor, să facem o reformă prin care să intrăm în secolul 21. (…) Există și multe alte căi prin care să-i mobilizăm pe tineri, să-i facem pe tinerii noștri să fie competitivi. Să-i învățăm să facă voluntariat, să-i învățăm să cunoască valorile adevărate, să-i ajutăm să descopere lumea. Iar una dintre posibilități este aceea de a încerca să petreci o perioadă de practică într-una dintre instituțiile europene. (…) Le atrag atenția tinerilor să nu se lase manipulați. Și, de aceea, consider că experiența personală este neînlocuit”, a spus Iuliu Winkler.