Hai la teatru ! Actorii Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani pun în scenă o nouă Premieră.

Home Cultură Hai la teatru ! Actorii Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani pun în scenă o nouă Premieră.

O nouă premieră va fi prezentată iubitorilor de teatru din Valea Jiului la finele acestei săptămâni de către actorii Teatrului Dramatic ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani, sub bagheta regizorală a lui Horațiu Ioan Apan.

Piesa „A ta pe WeCie, Linda” de Willy Russell este înțesată de clișee desprinse din love-story-urile adolescentine, povestea se învârte în jurul a două grupuri vesele, unul de fete și altul de băieți, care își fac de cap în noaptea dinaintea căsătoriei prietenei/prietenului lor.  Dave (Dorin Ceagoreanu) și Linda (Simona Codreanu) urmează să-și unească destinele în fața altarului. Fără să știe unul de celălalt, se hotărăsc să petreacă într-un club din Liverpool, fiecare cu gașca. Treaba se complică atunci când Linda îl reîntâlnește pe fostul ei iubit.

Din distribuție fac parte : Simona Codreanu, Oana Crișan, Ana Negrescu, Corina Vișinescu, Amelia Toaxen, Dorin Ceagoreanu, Mihai Alexandru, Sergiu Fîrte, Alexandru Cazan, Radu Tudosie și Laurențiu Vlad. Regia artistică – Horațiu Ioan Apan, scenografia – Vilhelmina Kuron Bekesi.

Iată mai jos un sinopsis al piesei, creionat de regizorul Horațiu Ioan Apan:

Dramaturg consacrat atât în Marea Britanie cât și pe mapamond prin comediile, dramele și musicalurile sale, jucate în West End, pe Broadway, dar și pe scene de la antipozi, William M. Russell este contemporanul nostru. Universul său literar cuprinde cu preponderanță teme sociale legate de viață celebrei „middle class”. Femeile și bărbații din piesele sale se zbat în condiționările sociale  se zbat în condiționările sociale actuale și încearcă să-și depășească startul, condiția, tinzând spre o treaptă superioară, spre dezvoltare personală, spre a fi demni. „Educating Rita”, The Blond Brothers”,„ Shirley Valentine” sau „John, Paul, George, Ringo… and Bert” sunt titluri care l-au făcut celebru, atingând fibra sensibilă a publicului.

„A ta pe WeCie, Linda” („Stags and Hens”) este o piesă al cărui conflict se iscă între dorința de exprimare liberă a tinerilor, care vor să-și trăiască viața după placul lor și respectarea cutumelor, a tradițiilor.

Acțiunea piesei are la bază situațiile, tratate în cheie comică, din seara chefului de despărțire de burlăcie a viitorilor miri. Stângăciile, lipsa de experiență, nerăbdarea de a fi cineva, de a fi prețuiți și /sau iubiți sunt condimente ale acestui party de adio dintr-un club de tineri.

Distins cu premii de invidiat  și nominalizat al unor premii importante în UK și SUA, Willy Russell este o voce autentică în dramaturgia mondială actuală.”

Premiera are loc sâmbătă, 24 Martie 2018, de la ora 18.00.

Prețul unui bilet este de 30 sau 25 de lei, în funcție de categorie.