Pensionarii mineri nedreptățiți de Stat își câștigă drepturile în instanță

Home Economie Pensionarii mineri nedreptățiți de Stat își câștigă drepturile în instanță
Pensionarii mineri nedreptățiți de Stat își câștigă drepturile în instanță

Nedreptățiți de incoerența legislativă a guvernelor, pensionarii mineri care au lucrat în grupele I și II de muncă șo care s-au pensionat înainte de 2011, pentru care recalcularea pensiilor după noile prevederi legislative le-a adus, în loc de o majorare a drepturilor o micșorare a acestora, au început să apeleze la instanțele de judecată pentru a-și revendica dreptul la pensii egale cu cele ale ortacilor ieșiți la pensie după anul 2011.

Primele procese intentate de pensionarii membri ai Asociației Seniorilor 2016 din Valea Jiului au fost analizate astăzi de un complet de judecată de la Tribunalul din Deva. Viorel Pascu, reprezentant al Asociației Seniorilor 2016 din Petroșani explică ce s-a întâmplat în sala de judecată:

”Astăzi am trăit momente emoționante la Judecătoria Deva! După o viață de muncă în subteranul minelor din Valea Jiului, completele de judecători recunosc stagiul complet de cotizare de 20 de ani și drepturile ce ni se cuvin conform Legii nr. 192/2015, tuturor celor care am lucrat în subteran și celor din grupa II. Astfel, un complet de 3 doamne judecătoare, tinere și foarte drăguțe, au ascultat o pledoarie corectă și la obiect, au pus întrebări pertinente și au decis simplificarea procedurii pentru aceleași cauze. Am privit cu mare atenție și am fost impresionat de acest nou val de tinerețe aflată în slujba dreptății, care au dat naștere unei „oaze de încredere” în actul de justitie, pentru noi, muritorii de rând”, spune Viorel Pascu. 

Pensionarii interesați, la rândul lor, să-și obțină dreptul la o pensie corectă, sunt așteptaț miercuri, 28 martie 2018, în Amfiteatrul 101 al Universității din Petroșani, de către reprezentanții Asociației Seniorilor 2016, pentru a fi sprijiniți în acest demers, cu toate documentele necesare pentru instanță.