Festivalul național ”LA FÊTE DE LA FRANCOPHONIE” – Ediția a II -a, la Petrila

Home Educație Festivalul național ”LA FÊTE DE LA FRANCOPHONIE” – Ediția a II -a, la Petrila
Festivalul național ”LA FÊTE DE LA FRANCOPHONIE” – Ediția a II -a, la Petrila

Festivalul național ”LA FÊTE DE LA FRANCOPHONIE”, eveniment organizat de către Asociația Culturală ”Les Amis de la France” din Petrila, România, se află la cea de-a doua ediție în acest an.

 

Festivalul – Concurs organizat la Petrila, la Casa de Cultură ”Ladislau Schmidt”, în data de 26 martie, ora 14:00, se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, coordonați de către profesorii lor.

 ”Prin organizarea acestui festival concurs dorim dezvoltarea aptitudinilor de comunicare și relaționare prin limbajul universal al artei, promovarea limbii și a culturii franceze și francofone, promovarea creației și artei interpretative, a experienței artistice, motivarea pentru performanță”, spun organizatorii festivalului.

 Concursul este deschis tuturor copiilor și tinerilor din școli vocaționale de stat, precum și celor din școli particulare, cluburi de profil, asociații culturale etc., atât din țară, cât și din străinătate și se desfășoară pe trei secțiuni:

 – Secțiunea ”VOLTAIRE” – în cadrul acestei secțiuni copiii vor interpreta/recita pasaje sau poezii din operele literare ale scriitorilor de limba franceză.Textele vor fi reproduse obligatoriu în limba franceză. NU se admite citirea textelor.

 – Secțiunea ”LA VIE EN ROSE” – în cadrul acestei secțiuni copii/grupurile, vor interpreta melodii cu specific francez – cu negativ sau acapela, obligatoriu în limba franceză. Interpretarea peste pozitiv este interzisă.

 – Secțiunea ”AUGUSTE RENOIR” – în cadrul acestei secțiuni copiii vor prezenta desene/picturi pe pânză sau hârtie, format obligatoriu A3 (420×297 mm ) și vor avea ca temă obligatorie repere francofone (exemple orientative: Turnul Eifel, Arcul de triumf, Portret Ioana D’Arc, etc.) Aceste desene/picturi vor fi incluse într-o expoziție ce va avea vernisajul pe întreaga durată a spectacolului.

 Din juriul festivalului-concurs fac parte profesori de limba franceza, profesori de muzică,profesori de desen și arte plastice și reprezentanți ai organizatorului în proporţia stabilită de organizator.