Fundația Ianza deschide o expoziție în Germania despre arta și tradițiile pascale din România

Home Cultură Fundația Ianza deschide o expoziție în Germania despre arta și tradițiile pascale din România
Fundația Ianza deschide o expoziție în Germania despre arta și tradițiile pascale din România

Sub genericul Anului Centenar ”România 100”, dar mai ales în întâmpinarea sărbătorii creștine a Paștelui, Fundația Ianza Art din Petroșani deschide marți, 27 martie 2018, o inedită expoziție de artă și tradiții pascale românești. Expoziția, care va avea loc în Germania, la sediul Galeriei ”Ianza” din Marktrodach, Kleinvichtach, aduce în atenția publicului german, iubitor de artă și tradiții românești, o serie de lucrări de pictură, sculptură și artă fotografică, realizate de apreciații artiști români Cristian Sergiu Ianza (din Petroșani), Petrică Birău (din Petrila) și Teodor Dădălău (din Tg. Jiu).

”Expoziția va cuprinde, de asemenea, pe lângă lucrări de pictură, sculptură și fotografie, toate având ca subiect teme din tradițiile pascale ale românilor, o inedită prezentare de exponate de etnografie și folclor pe care le vom prezenta publicului din Germania. Aceste exponate, absolut autentice și deosebite, provin din diverse colecții particulare și le mulțumesc proprietarilor pentru că le-au pus la dispoziție pentru această expoziție în Germania”, arată Cristian Ianza, președinele Fundației Ianza din Valea Jiului.

Expoziția intitulată ”Artă și Tradiții Pascale din România”, care urmează să fie vernisată în Germania, va urma un traseu itinerant și în România, începând cu data de 2 aprilie, aceasta urmând să ajungă, potrivit organizatorilor, și la Petroșani.