Educație pentru sănătate cu peste 2000 de elevi din Lupeni și Uricani

Home Educație Educație pentru sănătate cu peste 2000 de elevi din Lupeni și Uricani
Educație pentru sănătate cu peste 2000 de elevi din Lupeni și Uricani

Astăzi, 27 martie 2018, la sediul Școlii Gimnaziale nr .3 din Lupeni a avut loc lansarea proiectului EDUCAȚIE PENTRU SĂNĂTATE, proiect în cadrul căruia sunt implicați peste 2000 elevi de la instituțiile de învățământ din localitățile Uricani și Lupeni, cărora li se adaugă alte peste 300 de presoane din cadrul programului educațional ”A doua șansă” și numeroși reprezentanți ai comunităților locale din cele două orașe.

Organizatorii acestui proiect atrag atenția că societatea de consum ne pune la dispoziție o gamă variată de alimente, unele mai nocive decât altele, care, adesea, atentează grav la sănătatea noastră. Obiceiurile alimentare defectuoase, precum și lipsa mișcării, pot conduce în timp la obezitate și, de ce nu, la boli grave și ceea ce este și mai grav, a crestut incidența bolilor morbide în rîndul copiilor: obezitate, boli cardiovasculare, TBC, tocmai din cauza unui stil de viață nesănătos.

În aceste condiții, școala, ca prim contact educativ instituțional al copilului are menirea de a forma deprinderi și de educa școlarului în vederea formării unui stil de viață sănătos.

”Adoptarea unui stil de viață sănătos în rândul copiilor și al părinților bazat pe mișcare, pe consumul zilnic de fructe și legume, pe consumul de apă în detrimentul băuturilor dulci, precum și servirea zilnică a micului dejun, este scopul proiectului, Sănătatea este unul dintre cele mai importante valori, atât pentru individ, cât și pentru societate, fiind o condiție importantă a dezvoltării durabile a unei națiuni. Indivizii sănătoși pot să muncească și implicit, contribuie optim la bunăstarea socială”, a spus  dr. Cecilia Birău, medic șef Departamentul SSP Hunedoara, invitată la acest seminar. 

În cadrul evenimentului de la Lupeni au mai luat cuvântul consilierul local prof. Rodica Cîmpean, directorul Subfilialei de CRUCE ROȘIE LUPENI, Simona Hîrieașu, reprezentantul Grupului farmaceutic ”Catena”, profesori formatori și membrii în echipa de proiect Eugenia Drăgoi și Cornel Băroi ș.a.

Proiectul ”Educație pentru sănătate”se va derula în perioada 15 martie- 9 iunie 2018 fiind inițiat de Școala Gimnazială nr. 3 Lupeni și CLUBUL DE PRESĂ VALEA JIULUI, în parteneriat cu Primăria municipiului Lupeni, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, DSP Hunedoara, Subfiliala de Cruce Roșie Lupeni, Liceul Teoretic Mircea Eliade din Lupeni, Liceul Tehnologic Retezat din Uricani, Asociația Parco Cavalli din Vulcan, Asociația DA Copiilor din Uricani. Proiectul a atras deja și alți parteneri și sponsori, care vor conlucra pentru buna desfășurare a viitoarelor activități.