Informare privind accesul la fonduri europene pentru agricultorii din Vulcan

Home Administrație Informare privind accesul la fonduri europene pentru agricultorii din Vulcan
Informare privind accesul la fonduri europene pentru agricultorii din Vulcan

Primăria municipiului Vulcan a organizat, în aceste zile, un seminar de infomare a fermierilor și agricultorilor din zonele rurale ale acestei localități asupra portunităților de accesare a fondurilor europene dedicate acestui sector de activitate.

Primarul Gheorghe Ile , împreuncă cu reprezentanții Biroului Agricol – inspector Călina Stepănescu, respectiv ai Biroului de Proiecte cu Finanțare Internațională – inspector Monica Munteanu, au avut, la sediul instituției publice locale din Vulcan, o întâlnire cu un grup de fermieri locali (în mod special momârlani din zonele Dealu Babii și Paroșeni – Sohodol).

”Scopul întâlnirii a fost acela de informare în privința posibilității de obținere de fonduri europene, într-un proiect în care ei, fermierii, vor fi partenerii UAT Vulcan și ai Institutului de Mașini Agricole – Băneasa, ca institut de cercetare.
Proiectul vizează dezvoltarea culturilor pomicole, cu soiuri rezistente în zone montane”, a declarat primarul Gheorghe Ile.

Acesta susține că, în urma acestei întrevederi, participanții au agreat oportunitatea, înscriindu-se pe lista preliminară care va fi trimisă la Institutul din Băneasa. ”După evaluarea criteriilor de eligibilitate făcută de reprezentanții Institutului, se va stabili o agendă de întâlniri a acestora cu cei ai primăriei și grupul de fermieri locali interesați de această posibilitate de atragere de fonduri în domeniul agricol, prin Programul Național de Dezvoltare Regională, 16.1a.”, a mai precizat primarul Gheorghe Ile.