Momârlanii de la Câmpu lui Neag se pregătesc și ei pentru nedeie

Home Cultură Momârlanii de la Câmpu lui Neag se pregătesc și ei pentru nedeie

Și în zona de Vest a Văii Jiului, momârlanii se pregătesc intens pentru nedeie, beneficiind în acest sens și de întregul suport al autorităților locale.

Spre exemplu, Primăria orașului și Consiliul Local al orașului Uricani anunță că vor organiza, împreună cu comunitatea sătească de la Câmpu lui Neag, tradiționala nedeie a satului de la Câmpu lui Neag, devenită un important punct de reper pe harta manifestărilor de acest fel din întreaga Vale a Jiului.

Evenimentul va avea loc duminică, 15 aprilie 2018 cu începere de la ora 13,00 în piața publică din noua vatră a satului Câmpu lui Neag. Potrivit primarului orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, nedeia va începe cu o ceremonie religioasă, oficiată de un sobor de preoți la troița din Câmpu lui Neag. ”După slujbă, momârlani și barabe deopotrivă, localnici și oaspeți sau turiștii care se află în acest zile în frumoasa zonă folclorică și turistică de la Câmpu lui neag, sunt invitați să ia parte la petrecerea nedeii, cu cântec, joc și voie bună”, a declarat primarul Dănuț Buhăescu.

Pentru a da viață petrecerii, organizatorii i-au invitat să urce pe scenă pe câțiva dintre cei mai îndrăgiți reprezentanți ai folclorului din această zonă a țării, de la binecunoscutul rapsod popular Cornel Todea (unul dintre fiii satului de la Câmpu lui Neag), dar și pe Luke de la Lupeni (cu formația sa) sau Elena Ciuta ori Ionel Marțincu, precum și mai tineri reprezentanți ai folclorului din Valea Jiului Antonia Moraru, Roberta Maxer sau Liviu Radu Moldovan, oferta artistică fiind întregită de Ansamblul ”Floare de colț” al Casei de Cultură din orașul Uricani.

Foto: Arhiva evenimentului