Veteranii de război din județul Hunedoara au fost sărbătoriți în cadru festiv

Home Stiri la zi Veteranii de război din județul Hunedoara au fost sărbătoriți în cadru festiv
Veteranii de război din județul Hunedoara au fost sărbătoriți în cadru festiv

Ziua Veteranilor de Război, care se sărbătorește, în fiecare an, în data de 29 aprilie, a fost marcată în avansa, anul acesta, în județul Hunedoara.

Zilele trecute, în cinstea Zilei Veteranilor de Război, Filiala Județeană Hunedoara a Asociației Veteranilor de Război și Episcopia Devei și Hunedoarei au organizat o ceremonie specială la Deva. Alături de organizatori,  autoritățile locale și județene, au răspuns invitației de a fi alături de hunedorenii care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial.

Astfel, la evenimentul care a avut loc la Deva, Consiliul Județean Hunedoara a fost reprezentat de administratorul public al județului, Dan Stoian iar din partea Primăriei municipiului Deva a participat primarul Florin Oancea. Acesta a oferit veteranilor de război din Deva, din partea Primăriei și a Consiliului Local, diplome de onoare și o sumă de bani, în semn de respect și recunoștință pentru că și-au riscat viața, luptând pentru făurirea României de astăzi. la rândul său, acesta a primit, din partea Asociației Naționale a Veteranilor de Război, titlul de MEMBRU DE ONOARE al acestei prestigioase asociații, cu deviza ”PATRIE, ONOARE, JERTFĂ”.

”De Ziua Veteranilor, avem, cu toţii, aceeaşi misiune: să ne înclinăm în faţa lor, a bravilor veterani de război, pentru curajul şi sacrificiul probate pe front, şi să le mulţumim pentru că ne oferă un model de tărie sufletească şi frumuseţe morală. Faptele lor sunt scrise de mult în istoria pe care noi am învățat-o din cărți, dar ei au trăit-o pe viu şi aceste fapte vor rămâne în memoria generaţiilor care vor urma. La fel şi amintirea zecilor de mii de soldați rămaşi pe câmpurile de luptă – ei ne ajută să înţelegem mai bine ce preț are libertatea. Datorită lor, a veteranilor de război, milioane de români îşi trăiesc viaţa acum în pace şi linişte. Ei merită recunoştinţa noastră pentru toate drepturile de care ne bucurăm în România de astăzi!”, a spus primarul Florin Oancea.