Apa Serv Valea Jiului, reconfirmată drept exemplu de bune practici pentru operatorii de apă din România

În perioada 19-21 aprilie 2018, la Poiana Brașov s-a desfășurat Reuniunea Comitetului Teritorial Olt-Jiu al Asociației Române Apei. La acest eveniment au participat directorii generali și responsabili de programe europene, reprezentanți ai tuturor operatorilor de apă și canalizare din cadrul Comitetului Teritorial Olt-Jiu al ARA, precum și mai mulți specialiști din cadrul Ministerului Fondurilor Europene.

Apa Serv Valea Jiului a participat la acest eveniment cu o delegație condusă de directorul general Costel Avram, delegație din care au mai făcut parte Monica Tarcea – șef Departament Dezvoltare și Claudiu Zbora – șef Serviciu UIP.

În cadrul dezbaterilor de la reuniunea ARA a fost evidențiat din nou exemplul de bune practici oferit de operatorul regional de apă și canalizare din Valea Jiului în ceea ce privește accesarea și implementarea de programe de investiții din fonduri europene. ”Având de partea noastră experiența pe care am acumulat-o de-a lungul programelor europene pe care le-am implementat în Valea Jiului pentru modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare, prin utilizarea fondurilor europene, am avut bucuria de a le putea împărtăși colegilor din țară aspecte din experiența noastră, să răspundem unor întrebări din partea acestora și să ne ridicăm la nivelul aprecierilor pe care le-am primit din partea celor de la Ministerul Fondurilor Europene, care ne consideră a fi un exemplu de bune practici în acest domenii”, a declarat Costel Avram, director general al ASVJ.

Cătălin Gheran, director general în cadrul Ministerului Fondurilor Europene a evidențiat și de această dată faptul că Apa Serv Valea Jiului este primul operator de servicii de utilitate publică din România care a semnat deja un nou program de investiții europene în programul POIM, în valoare de 90 de milioane de euro.

La întâlnirea ARA de la Poiana Brașov au fost discutate o serie de elemente care pot lămuri mai multe aspecte ce țin de elaborarea de noi programe de investiții în infrastructura de apă și canalizare a operatorilor din cadrul acestei asociații naționale, dar și aspecte ce țin de elaborarea documentațiilor necesare accesării banilor europeni disponibili acestui tip de investiții prin intermediul POIM.

”Nu pot decât să mă bucur că expertiza noastră în domeniu a putut fi lămuritoare pentru multe din problemele ridicate de colegii de la operatorii din țară, așa cum nu pot decât să mă bucur că, prin colegii mei Monica Tarcea și Claudiu Zbora am reușit să oferim consultanță colegilor noștri din țară și vreau să-i felicit pentru modul profesionist în care au expus situația Apa Serv Valea Jiului și modul în care au reușit să identifice soluții optime pentru problemele semnalate de colegii din țară. Cred că această reuniune ARA a arătat că Apa Serv are o echipă de profesioniști adevărați și că, pe bună dreptate, este un exemplu de bune practici în accesarea banilor europeni și în realizarea de proiecte majore de investiții în infrastructura de apă și canalizare”, a mai spus Costel Avram.