Lucrare realizată la INSEMEX, premiată la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva

Home Economie Lucrare realizată la INSEMEX, premiată la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva
Lucrare realizată la INSEMEX, premiată la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva

Rezultatele cercetătorilor INCD-INSEMEX participanți la competițiile naționale și internaționale de cercetare și inovare își continuă trendul ascendent. O nouă performanță în acest domeniu a fost obținută, în aceste zile, de către Dr. ing. Cosmin Colda, cercetător științific gr. III, din cadrul Laboratului Echipamente Electrice Ex de Curenți Slabi al INCD-INSEMEX, la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva.

Cel de-al 46-lea Salon Internațional de Invenții de la Geneva, Elveția, considerat a fi cel mai prestigios eveniment la nivel mondial în domeniul inventicii.Salonul a fost organizat, în perioada 11-15 aprilie 2018, sub înaltul patronaj conferit de Guvernul Federal Elveţian, Statul şi Oraşul Geneva, precum şi de Organizaţia Mondială pentru Proprietate Intelectuală-OMPI.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – INSEMEX Petroşani a participat la acest eveniment tradițional al cercetării mondiale. Standul de prezentare al României realizat sub egida Ministerului Cercetării și Inovării, care a asigurat selecția invențiilor și plata participării acestora la Salon, a reunit un număr de 36 de invenții din diferite domenii.

În urma jurizării celor peste 1000 de lucrări prezentate la Salon, INCD INSEMEX Petroșani a obținut o medalie de aur, și un premiu special.

La acest eveniment, INCD INSEMEX a fost reprezentat prin dr. ing. Cosmin Colda, cercetător științific gr. III, din cadrul Laboratului Echipamente Electrice Ex de Curenți Slabi, cu invenția “Sursă de impulsuri scurte dreptunghiulare programabile de curent pentru încercarea componentelor barierelor de securitate din cadrul instalaţiilor de curenţi slabi din spaţiile cu pericol de atmosferă explozivă”. Lucrarea a fost medaliată cu Medalie de Aur și premiată cu un Premiu Special din partea Turkish Patent and Trademark Office.