Diplomă de excelență din partea CJH pentru Centenarul unui veteran de război

Home Administrație Diplomă de excelență din partea CJH pentru Centenarul unui veteran de război
Diplomă de excelență din partea CJH pentru Centenarul unui veteran de război

Consiliul județean Hunedoara a decis acordarea ”Diplomei de Excelență” pentru veteranul de război Andreiu Rus, unul dintre puținii veterani aflați încă în viață, cu ocazia împlinirii vârstei de 100 de ani.

”Născut la 12 aprilie 1918,  a dovedit de-a lungul vieții un real patriotism și dragoste față de țară în nenumăratele provocări pe care vremurile i le-a scos în cale. RUS ANDREIU a fost încorporat la Regimentul 92 Infanterie Orăștie și a plecat pe front în iarna anului 1943. A îndeplinit funcția de radiotelegrafist, de devotamentul și priceperea domniei sale depinzând decisiv transmiterea informațiilor vitale între unitățile militare românești de pe linia frontului. În toate actele de luptă a demonstrat atașament față de valorile naționale, dovedind curaj și bărbăție în îndeplinirea ordinelor de pe front, fiind un exemplu demn de urmat pentru generațiile următoare. A rămas fidel coordonatelor unui cetățean-model, un familist desăvârșit, cu o modestie aparte, toate meritele fiindu-i încununate prin decorațiile și diplomele primite de-a lungul anilor. Este o onoare să avem printre noi astfel de români-cetățeni care au vârsta Centenarului”, arată prod. Rodica Dimulescu, consilierul județean care a inițiat acest proiect de hotărâre.

Consilierii județeni au votat în unanimitate proiectul, cu onvingerea că la împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani, Andreiu Rus transcende statutul de simplu cetățean, fiind înnobilat, dincolo de greutatea vârstei, cu marca de prestigiu și respect a unei vieți dedicate țării și poporului român din care face parte.