Senatorul Resmeriță, profeții despre CEH și despre ”viitoarea fostă conducere” a acestuia

Home Economie Senatorul Resmeriță, profeții despre CEH și despre ”viitoarea fostă conducere” a acestuia

Senatorul Cristian Resmeriță se declară indignat de faptul că, la o interpelare a sa, depusă în Parlament, conducerea CEH a găsit de cuviință să-i răspundă, înaintea ministrului de resort căreia îi era adresată, prin intermediul unui… comunicat de presă. ”Nu e posibil ca fosta conducere a CEH să îmi replice mie la o interpelare adresată Ministrului Energiei, înainte de răspunsul oficial al acestuia”, a declarat senatorul Resmeriță într-o conferință de presă. El s-a declarat convins că un astfel de gest nu va rămâne fără rezultate, și tocmai de aceea în dialogul său cu presa a utilizat, la adresa echipei de management a CEH, termenul ”viitoarea fostă conducere a Complexului”, cu toate că acesta spune că nu este interesat de demiteri sau numiri în echipa de management a Complexului Energetic Hunedoara.

Cu ceva vreme în urmă, senatorul PSD Cristian Resmeriță solicita ministrului Energiei, Anton Anton, atât explicații cu privire la situația Complexului, cât mai ales trimiterea Corpului de Control al ministrului la Complexul Energetic Hunedoara. Senatorul este nemulțumit de faptul că atât conducerea executivă cât și cea administrativă nu au întreprins măsurile necesare pentru recuperarea sumelor cuvenite pentru livrarea agentului termic. “Complexul Energetic Hunedoara se află într-o situație economică deosebit de gravă, în lipsa unei strategii care să asigure viabilizarea acestuia, pentru a se evita intrarea în colaps și închiderea lui, alte două exploatări miniere: Lupeni și Lonea au fost considerate neviabile și incluse într-un program de închidere. Acest fapt afectează grav situația economică și populația Văii Jiului, mineritul fiind în prezent principala activitate economică a zonei. Cifrele fac dovada faptului că actuala echipă managerială nu are soluții pentru a asigura continuitatea activității complexului, ba mai mult, atât conducerea executivă cât și Consiliul de Administrație îi aduc grave prejudicii, fapt demonstrat prin încasarea de la societatea locală de termoficare de la Petroșani doar a unui procent de 47% din contravaloarea facturilor la energia termică, cu toate că, eu știu că marea majoritate a celor circa 2000 de abonați care utilizează la Petroșani serviciul de termoficare, și-au plătit integral facturile. Și atunci, vin și întreb: cum să funcționeze CEH, dacă nu-și încasează facturile pentru producția livrată, mai als când cetățenii plătesc în mod corect consumul”, explică senatorul Resmeriță.

Acesta este de părere că, deși în ultimii aproape 30 de ani, activitatea din minerit a fost mai mult un subiect fierbinte decât unul de interes pentru toți guvernanții, actualul Guvern încearcă să facă ceva pentru a păstra în funcție acest agent economic și, împreună cu acesta, locurile de muncă ale oamenilor. Resmeriță crede însă că, în acest proces, Guvernul se împiedică deseori chiar de dezinteresul sau incompența actualilor conducători ai CEH. ”Dacă cei de la conducerea CEH ar înțelege că trebuie să stea drepți în fața celor de la București și să-i sprijine în luarea unor decizii corecte și bune pentru toți angajații Complexului și dacă nu ar fi interesaț doar de propriile avantaje, atunci poate că acest agent economic important pentru toată Valea Jiului șipentru tot județul, ar mai avea o șansă la un viitor cert”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.