Ceremonii de 9 Mai, în județul Hunedoara, la Simeria

Home Stiri la zi Ceremonii de 9 Mai, în județul Hunedoara, la Simeria
Ceremonii de 9 Mai, în județul Hunedoara, la Simeria

Autoritățile din județul Hunedoara au marcat ziua de 9 Mai în cadrul unui eveniment special care a avut loc în orașul Simeria.

La eveniment au participat, printre alții, prefectul județului Hunedoara – Tiberiu Fabius Kiszely, vicepreședintele Consiliului județean Hunedoara – Sorin Adrian Vasilescu, primarul orașului Simeria – Emil Rîșteiu, ofițeri și sufofițeri ai Armatei, Jandarmeriei și ISU din județul Huneodara, dar și cetățeni ai orașului Simeria.

Manifestările desfășurate în orașul Simeria, au dorit să evidențieze semnificația zilei de 9 Mai, o zi cu triplă semnificație pentru România, aceasta fiind în egală măsură, Ziua Europei, Ziua Independenţei (proclamată în 1877) și Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial (9 mai 1945).

Prefectul județului a dat citire mesajului transmis de prim-ministrul Viorica Dăncilă cu ocazia Zilei Europei, mesaj în care se arată, printre altele că de la crearea sa, Uniunea Europeană a deținut și deține un rol esențial în promovarea și menținerea păcii, stabilității și prosperității la nivelul întregului continent. ”Chiar dacă în prezent se confruntă cu anumite provocări, acestea creează o oportunitate pentru a întreprinde o serie de măsuri care să îmbunătățească viețile tuturor cetățenilor europeni. România s-a identificat în mod constant cu un parcurs clar pro-european, și-a consolidat fundamentele democratice, și-a modernizat societatea și economia, iar românii împărtășesc pe deplin valorile europene fundamentale. Acțiunile României la nivel european au fost întotdeauna și vor rămâne în continuare îndreptate către susținerea unei Uniuni Europene consolidate. Această abordare este cu atât mai importantă cu cât ne pregătim pentru exercitarea președinției Consiliului UE în primul semestru al anului 2019, prilej cu care ne propunem să acționăm ca un partener activ și constructiv, promovând consensul în rândul statelor membre”, spune premierul Viorica Dăncilă în acest mesaj.

Manifestările dedicate marcării zilei de 9 Mai în județul Hunedoara s-a încheiat cu o defilare a forțelor militare ale Poliției, Jandarmeriei și ISU Hunedoara pe bulevardul principal al orașului Simeria.