Ministrul Educației, în vizită la INCD-INSEMEX Petroșani

Home Economie Ministrul Educației, în vizită la INCD-INSEMEX Petroșani
Ministrul Educației, în vizită la INCD-INSEMEX Petroșani

Aflat în municipiul Petroşani, unde a aparticipat la cea de-a 70-a aniversare a Universităţii din Petroşani, ministrul Educaţiei Naţionale, prof.dr.ing. Valentin POPA, a fost şi oaspetele Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – INSEMEX Petroşani.

Acesta a vizitat, în cursul zilei de 10 mai 2018, o parte din laboratoarele în care își desfășoară activitatea cercetătorii de la apeciatul Institut de Cercetare Dezvoltare de la Petroșani. La evenimentul de la INSEMEx au participat, de asemenea, reprezentanți ai Universității din Petroșani și ai Universităților din Rusia, Polonia și Ungaria prezenți, în aceste zile, la Petroșani, dar și reprezentanți ai administrațiilor locale și ai altor parteneri ai INSEMEX Petroșani.

”Am fost onorați de această vizită și-i mulțumim domnului minustru Valentin Popa că, în programul dens pe care l-a avut în prima sa vizită în Valea Jiului, a găsit timpul necesar pentru a trece în revistă și activitatea cercetătorilor de la INCD INSEMEX. I-am prezentat domnului ministru prncpalele noastre activități, pe care le derulăm în prezent și i-a prezentat și o parte din laboratoarele și infrastructura de ultimă generație de care dispune INSEMEX”, a declarat dr.ing. George Artur Găman, director general al INCD INSEMEX Petroșani.

La finalul vizitei, ministrul Educației a lăsat și un mesaj pentru cercetătorii INSEMEX şi a semnat în „Cartea de Aur” a institutului, carte-document care datează din anul 1967 şi în care sunt expuse principalele mesaje primite de la oaspeţii de marcă pe care institutul i-a găzduit de-a lungul anilor. ”Mă bucur că am vizitat Institutul de Cercetare INSEMEX din Petroșani și că am cunoscut oamenii valoroși care se ocupă de asigurarea celor mai bune condiții de muncă în mine și nu numai. Le doresc succes și sper să-i pot felicita și la împlinirea vârstei de 70 de ani, dar și a celei de 100 de ani, pe care le vor aniversa în 2019 și în 2049”, a scris în Cartea de Aur  INSEMEX, Valentin Popa, ministrul Educației.