Infrastructura de învățământ din municipiul Vulcan, apreciată și de ministrul Educației, Valentin Popa

Home Administrație Infrastructura de învățământ din municipiul Vulcan, apreciată și de ministrul Educației, Valentin Popa
Infrastructura de învățământ din municipiul Vulcan, apreciată și de ministrul Educației, Valentin Popa

Aflat la finele săptămînii în Valea Jiului, cu ocazia festivităților organizate de aniversarea celor 70 de ani de la înființarea Universității din Petroșani, ministrul Educației – prof.dr. Valentin Popa a făcut un popas și în municipiul Vulcan, răspunzând astfel invitației lansate de primarul Gheorghe Ile.

Ministrul Educației a avut ocazia să vadă două dintre cele mai frumoase unități de învățământ din România, Școala Gimnazială Nr.4 și Colegiul Tehnic ”Mihai Viteazu”, ambele reabilitate, modernizate și dotate corespunzător cerințelor unui învățămând modern, în urma unor programe cu finanțare europeană, accesate de autoritățile locale din municipiul Vulcan. De altfel, primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, i-a prezentat ministrului Educației și diplomele primite de municipalitatea din Vulcan din partea unor instituții de evaluare independente, în urma investițiile derulate pentru modernizarea infrastructurii educaționale din municipiul Vulcan.

Ministrul Educației s-a întâlnit la Școala gimnazială nr. 4 din Vulcan cu elevi și profesori, de la care a vrut să afle cum evaluează ei înșiși sistemul educațional românesc.

Similar, ministrul Muncii a vizitat, împreună cu reprezentanții administrației publice locale, și sălile de curs, laboratoarele și atelierele de practică de la Colegiul Tehnic ”Mihai Viteazu”, unde a stat de vorbă cu elevii aflați în plin proces de învățare, precum și cu profesorii acestora. Prof.dr. Valentin Popa a dat din nou asigurări, așa cum a făcut-o și la conferința de presă susținută la Universitatea din Petroșani, că printre prioritățile mandatului său, susținerea învățământului dual, tehnic și profesional ocupă un loc esențial. În același timp, ministrul Educației s-a declarat încântat de faptul că, în această direcție, școala vulcăneană a făcut deja pași semnificativi, motiv pentru care primarul Gheorghe Ile a primit cuvenitele felicitări din partea acestuia.

”Sigur că ne-au căzut bine, tuturor, cuvintele frumoase pe care ni le-a adresat ministrul Educației, pentru modul în care comunitatea local din municipiul Vulcan a înțeles că trebuie tratat sistemul de învățământ și, desigur, pentru modul în care se desfășoară în prezent actul educațional la școlile din Vulcan și la Colegiul Tehnic. Pentru mine, ca primar, este un argument în plus că nu am greșit atunci când am luat decizia ca, înainte de orice altceva, investițiile publice ale Vulcanului trebuie să meargă către școli, liceu și grădinițe”, a declarat primarul Gheorghe Ile.

În cadrul vizitei întreprinse la Vulcan, minstrul Educației a fost însoțit și de către secretarul de stat din Ministerul Educației – Gigel Paraschiv, inspectorul școlar general al județului Hunedoara – Maria Ștefănie, inspectorul general adjunct al ISJ Hunedoara – Lavinia Ilina. Din partea Primăriei Vulcan, alături de primarul Gheorghe Ile, a participat și viceprimarul Cristian Merișanu.