Zeci de elevi participanți la finala concursului județean ”Cu viața mea apăr viața”

Home Educație Zeci de elevi participanți la finala concursului județean ”Cu viața mea apăr viața”
Zeci de elevi participanți la finala concursului județean ”Cu viața mea apăr viața”

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Hunedoara în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean a organizat faza judeţeană a concursului rezervat elevilor de gimnaziu şi liceu intitulat “Cu viaţa mea apăr viaţa”.

La linia de start a competiţiei s-au aliniat 19 echipe ale şcolilor gimnaziale şi colegiilor din Deva, Hunedoara, Petroşani, Haţeg, Vețel şi Petrila.

Competiţia “Cu viaţa mea apăr viaţa” presupune o probă teoretică şi două probe practice. Prima probă constă în transportul asistat, pe o distanţă de 50 de metri, al unui accidentat aşezat pe o targă. Arbitrii urmăresc amplasarea victimei pe targă şi transportul acesteia, inclusiv peste un obstacol, în condiţii de siguranţă şi cu respectarea regulilor de prim ajutor medical. A doua probă implică parcurgerea unui raion cu obstacole, deplasarea realizându-se cu masca, cu vizorul obturat, pe figură. Pe parcursul traseului concurentul este coordonat de un coechipier.

Această competiţie urmăreşte, printre altele, dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă, dar şi dezvoltarea în rândul elevilor a iniţiativei precum şi a spiritului de echipă.
La categoria licee pe locul trei s-a clasat echipa Liceului ”Dimitrie Leonida” Petroșani, locul doi a fost adjudecat de elevii Colegiului Tehnic „Anghel Saligny„ Simeria, în timp ce pe locul întâi s-a clasat echipajul Colegiului Naţional „I.C. Brătianu” Haţeg.

În competiţia elevilor de gimnaziu a treia treaptă a podiumului a fost ocupată de echipa Școlii gimnaziale Vețel, pe a doua poziţie a urcat echipa Şcolii gimnaziale Sântămăria Orlea, iar pe poziţia fruntaşă elevii Școlii gimnaziale din Haţeg.