Absolvenții de gimnaziu au avut parte de oferte generoase la ”Târgul ofertelor educaționale” de la Petroșani

Home Educație Absolvenții de gimnaziu au avut parte de oferte generoase la ”Târgul ofertelor educaționale” de la Petroșani
Absolvenții de gimnaziu au avut parte de oferte generoase la ”Târgul ofertelor educaționale” de la Petroșani

Inspectoratul Școlar Huneodara, prin Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, în parteneriat cu principalele unități de învățământ din Valea Jiului au organizat joi, 10 mai 2018, o nouă ediție a ”Târgului Ofertelor Educaționale”.

Evenimentul, dedicat prezentării  către absolvenții de gimnaziu a ofertelor educaționale propuse în acest an de Colegiile județene, a fost găzduit de sala de lectură a Bibliotecii Universități din Petroșani. Sute de elevi, de la toate unitățile de învățământ gimnazial au participat la acest târg educațional, unde au avut ocazia să afle care sunt principalele argumente cu care liceele și școlile profesionale din Valea Jiului – Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși” Petrila, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Petroșani, Colegiul Tehnic ”Dimitrie Leonida” Petroșani, Colegiul Național ”Carmen Sylva” Petroșani, Colegiul Economic ”Hermes” Petroșani, Colegiul Tehnic ”Mihai Viteazu” Vulcan, Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” Lupeni, Colegiul Tehnic Lupeni, Liceul Tehnologic ”Retezat” Uricani sau Clubul Sportiv Școlar Petroșani și Cluburile Elevilor din Valea Jiului – dar și Colegiul Național ”Cetate” Deva, Colegiul Național ”Decebal” Deva, Colegiul Tehinc Agricol ”Alexandru Borza” Geoagiu, Colegiul Național Pedagogic ”Regina Maria” Deva și Liceul ”Teglas Gabor” Deva, vin în susținerea propriilor oferte educaționale.

Fiecare dintre unitățile de învățământ prezente la ”Târgul ofertelor educaționale” a adus în atenție tot ceea ce au mai bun, de la dotări, programe și oferte de studii, până la diverse premii obținute în acest an sau actvități extrașcolare inedite. Toate aceste atuuri, aduse în atenția absolvenților de gimnaziu, vor fi în măsură să încline balanța în decizia pe care aceștia trebuie să o ia la finalul acestui an școlar, atunci când vor trebui să decidă ce drum vor urma pentru următorul lor ciclu educațional.

Anul acesta, ”Târgul Ofertelor Educaționale” de la Petroșani a avut și oaspeți de seamă, la eveniment fiind prezent și ministrul Educației, prof.dr. Valentin Popa. Acesta a vizitat toate standurile liceelor, a vorbit cu profesorii și elevii prezenți despre sistemul educațional românesc, dorind să afle care-i sunt atuurile și care-i sunt lacunele, dar a făcut și sute de fotografii cu cei prezenți la acest eveniment. Ministrul Educației s-a arătat încântat de faptul că, în Valea Jiului și, în general, în județul Hunedoara, învățământul liceal și cel univesitar generează performanță și răspunde, în ceea ce privește oferta educațională, în mare parte, cerințelor de pe piața muncii.

Alături de ministrul Educației, la acest important eveniment din viața școlii hunedorene au mai fost prezenți și inspectorul școlar general al județului Hunedoara, prof.dr. Maria Ștefănie, dar și prefectul județului Hunedoara, Tiberiu Fabius Kiszely.

De pe acum, mobilizați de ceea ce au văzut, dar și după ce se vor documenta mai atent acasă, din pliantele primite de la fiecare liceu în parte, absolvenții de gimnaziu vor decide care le sunt opțiunile pentru viitorul lor educațional.

Profitând de prezența tinerilor din Valea Jiului, dar și de calitatea de gazdă a evenimentului, Universitatea din Petroșani și-a prezentat, la rândul său, oferta educațională pentru cei aflați în fața deciziei de a alege o facultate.