Monica Țugulea aduce la Vulcan Marele Trofeu al Festivalului ”Plaiuri Mioritice” de la Novaci

Home Cultură Monica Țugulea aduce la Vulcan Marele Trofeu al Festivalului ”Plaiuri Mioritice” de la Novaci
Monica Țugulea aduce la Vulcan Marele Trofeu al Festivalului ”Plaiuri Mioritice” de la Novaci

Prima ediţie a concursului naţional de folclor „Plaiuri Mioritice”, o nouă competiţie muzicală destinată atât soliştilor de muzică uşoară, clasică, instrumentiştilor, cât şi interpreţilor de muzică populară din țara noastră, și-a desemnat primii laureați.

Un juriu care a avut de evaluat peste 100 de artiști talentaţi, solişti şi instrumentişti, juriu format din artişti de seamă precum Vasile Ciobanu, Ciro de Luca şi Rozica Petra, cărora li s-au alăturat oameni de suflet precum Dan Popescu şi Grigore Burlan, a decis că Marele Trofeu al ediției 2018 a Festivalului ”Plaiuri Mioritice” trebuie să meargă la… Vulcan.

Mai exact, după ce și-a adjudecat și câteva din categoriile de concurs, tânăra dar deja deosebit de apreciata artistă Monica Țugulea, a convins, atât cu frumusețea vocii sale, cât și prin interpretarea la cel mai frumos instrument din muzica românească, naiul. Desigur, aprecieri au venit și pentru frumoasa rochiță în culorile tricolorului românesc, pe care aceasta a purtat-o și de această dată, marcând astfel, în cel mai frumos chip cu puțință, Anul Centenarului. Astfel, convinși atât de valoarea prestației artistei din Valea Jiului, dar și de aplauzele publicului, membrii juriului au decis că Monica Țugulea este laureatul Marelui Premiu al primei ediții din acest festival de folclor, care s-a născut anul acesta pe frumoasele meleaguri etnografice gorjene, la Novaci.

„Plaiuri Mioritice” este un eveniment organizat de Clubul Dorali Star din Craiova, judeţul Dolj.  Acesta a avut loc, la finalul săptămânii trecute, la Casa de Cultură Novaci. De menționat este că invitat de onoare al festivalului a fost interpreta de muzică populară Maria Loga.

”Sunt foarte fericită de acest nou premiu. Vreau să le mulțumesc celor din juriu pentru aprecieri, publicului de la Novaci pentru aplauze și, desigur, mulțumesc înainte de orice Școlii Populare ”Lirica” din Petroșani, unde sunt elevă și mai ales domnului profesor Tibi Coconet. Pot spune că, de fapt, trofeul acestui festival, l-am câștigat împreună. Respect, domnule profesor! Respect, publicului minunat pentru încurajări și susținere”, a spus Monica Țugulea, laureatul Festivalului ”Plaiuri Mioritice” de la Novaci.

Trofeul câștigat de Monica Țugulea se adaugă altor importante premii și trofee câștigate de tânăra și talentata artistă din Valea Jiului, atât în cursul acestui an cât și în anii anteriori. Iar drumul spre succes al Monicăi Țugulea este abia la început !