Școlile europene din județul Hunedoara și-au primit însemnele oficiale ce le atestă acest statut

Home Educație Școlile europene din județul Hunedoara și-au primit însemnele oficiale ce le atestă acest statut
Școlile europene din județul Hunedoara și-au primit însemnele oficiale ce le atestă acest statut

Ministerul Educaţiei Naționale a premiat unitățile de învățământ preuniversitar câştigătoare ale celei de-a XV-a ediţii a Competiției Naționale „Şcoală Europeană”, în cadrul unui eveniment care a avut loc în data de 24 mai 2018, la sala „Nicolae Iorga” a Palatului Parlamentului din București.

61 de unități de învățământ din România, dintre care 3 din județul Hunedoara au fost desemnate câștigătoare ale acestei importante competiții între școlile românești.
La ceremonia de la București au participat  președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Senatul României – senatorul Liviu Marian Pop, secretarii de Stat, Ionel Florian Lixandru și Irina Elisabeta Kovács de la MEN, consilierul de la cabinetul ministrului – Constantin Trăistaru, directorul general MEN – Mihaela Tania Irimia, șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România – Angela Cristea, directorul general al Institutului European din România – Gabriela Drăgan, Inspectorul General din MEN – Marinica Stoian.

Competiţia pentru obţinerea certificatului „Şcoală Europeană” este recunoscută de instituțiile europene ca un exemplu de bună practică la nivel european, prin care autoritatea națională în domeniu susține unitățile de învățământ și valorizează experiențele acestor aacumulate în cadrul proiectelor europene de parteneriat între școli.
Fiecare unitate de învăţământ a primit certificatul „Şcoală Europeană – 2018″ şi un premiu în valoare de 5.000 lei care va fi utilizat pentru dotări.

La ediţia din acest an s-au înscris 112 unităţi de învăţământ preuniversitar din 29 de județe și din capitală.
Județul Hunedoara a participat la concurs cu un număr de 6 unități de învățământ din care 3 au obținut punctajul necesar pentru a fi declarate câștigătoare :

Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva ” Petroșani
Colegiul Tehnic„Transilvania” Deva
Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva