Serbările copilăriei sărbătorite cu ”1001 povești” la Lupeni

Home Stiri la zi Serbările copilăriei sărbătorite cu ”1001 povești” la Lupeni
Serbările copilăriei sărbătorite cu ”1001 povești” la Lupeni

La Lupeni, serbările copilăriei s-au derulat pe parcursul a două zile. Două zile de basm, în care copiii au avut ocazia de a se întâlni – grație programului pus la punct anul acesta, de Ziua Copilului de Primăria municipiului Lupeni – cu cele mai frumoase personaje de poveste, interpretate cu pasiunea și talentul lor devenit proverbial, de actorii Teatrului ”Ion D. Sîrbu”. Printr-o frumoasă ”magie” a primarului Lucian Resmeriță, acestora li s-a alăturat anul acesta și cel mai îndrăgit actor al copiilor din toată România: Marian Rîlea – Magicianul poveștilor și nu mai puțin celebra trupă ”Abracadabra”, care au pornit, alături de sutele de copii din Lupeni veniți la întâlnirea din lumea basmelor, pe ”Drumul lui Făt Frumos”.

Așa se face că, timp de două zile, Parcul Copiilor din Bărbăteni a devenit scena celor mai frumoase basme și jocuri destinate copiilor, spre bucuria firească a acestora dar și spre satisfacția părinților și bunicilor care au avut astfel ocazia de a le oferi celor dragi, o zi a copiilor cu adevărat specială.

În plus, programul din acest an al Zilei Internaționale a Copiilor de la Lupeni a cuprins și un eveniment artistic deosebit, pus în scenă la Palatul Cultural, cu ajutorul prof. Petronela Baldovin și al Cenaclului ”Pas cu pas”, eveniment artistic care a prilejuit pentru alte câteva zeci de copii din Lupeni și nu numai să facă o nouă dovadă a talentului lor artistic în cadrul unei noi ediții a Festivalului ”Pas cu pas”, un eveniment organizat de asemenea cu sprijinul Primăriei și Consiliului local al municipiului Lupeni, fapt remarcat de însăși organziatoarea acestuia: ”Mulțumim tuturor celor implicați pentru realizarea acestui spectacol. Mulțumim Primăriei si Consiliului Local al Municipiului Lupeni,d-lui Primar Lucian Marius Resmeriță, pentru susținerea şi promovarea tinerelor talente artistice din Municipiul Lupeni”, a spus Petronela Baldovin.

Și tot datorită administrației locale de la Lupeni anul acesta copiii au avut, cu prilejul Zilei de 1 Iunie, acces gratuit la instalația de transport pe cablu din stațiunea Straja, pentru a putea participa la o frumoasă ieșire în natură alături de cei dragi sau pentru a avea parte de alte momente de distracție și aventură, în Parcul tematic de aventuri montane al Asociației Pro Straja unde copiii au avut, de ziua lor, de asemenea, accesul gratuit.

Cu mulțumirea de a fi văzut de 1 Iunie, copii fericiți la Lupeni, primarul localității, prof. Lucian Resmeriță le mulțumește tuturor celor care au făcut posibile acestei două zile deosebite pentru copii. ”Pentru orice părinte, pentru orice om, zâmbetul unui copil fericit este mai prețios decât orice. Ca tată, ca primar și ca mulți cetățeni ai Lupeniului, de 1 Iunie am fost și eu un om mai bogat și mai fericit, odată cu miile de zâmbete de care am avut parte din partea copiilor cărora am putut să le oferim o zi ceva mai specială de 1 Iunie. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi și care ne-au ajutat să realizăm acest eveniment atât de frumos pentru copiii Lupeniului. Le mulțumesc așadar actorului Mihai Rîlea, domnului Cosmin Rădescu și trupei excepționale de la Teatrul din Petroșani, doamnei Petronela Baldovin și copiilor săi talentați, educatorilor, învățătorilor și profesorilor din municipiul Lupeni și, bineînțeles, copiilor din orașul nostru, cărora ne bucurăm că am putut să le facem o zi specială”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

La evenimentul dedicat Zilei Copiilor de la Lupeni a fost prezent și senatorul Cristian Resmeriță, împreună cu soția și cei doi copii ai ai săi. ”Nu este nici un alt loc mai frumos și nici un alt moment mai important, decât acela când ești acasă, cu cei dragi și când te poți bucura, cu cei din comunitatea ta, de o zi atât de specială cum este cea a copiilor. Am petrecut astăzi, acasă la Lupeni, o zi fabuloasă alături de familie și de copiii minunați din orașul nostru, cărora le mulțumesc pentru că știu, în felul lor aparte, să ne facă tuturor viața mai frumoasă”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

La Lupeni, preocupările adminstrației locale în ceea ce-i privește pe copii nu se opresc odată cu încheierea programului de Ziua Copilului. Primarul Lucian Resmeriță spune că, dimpotrivă, atât în ceea ce privește investițiile în școli, grădinițe, licee sau în parcuri și locuri de joacă sunt acum în fața unui nou început, convins fiind că și la Lupeni, copiii merită întraga atenție din partea autorităților locale și din partea întregii comunități.