Vulcanul a fost ”inundat” de glasuri de copii la sărbătoarea Zilei de 1 Iunie

Home Stiri la zi Vulcanul a fost ”inundat” de glasuri de copii la sărbătoarea Zilei de 1 Iunie
Vulcanul a fost ”inundat” de glasuri de copii la sărbătoarea Zilei de 1 Iunie

Autoritățile locale de la Vulcan și-au propus să facă tot ceea ce trebuie pentru ca, de 1 Iunie, copiii să fie nu doar cei mai răsfățați dintre cetățenii orașului, ci și cei mai fericiți oameni de pe pământ. Și, în bună parte, dorința li s-a împlinit.

Greu de spus dacă pentru a obține acest succes, primarul Gheorghe Ile și viceprimarul Cristian Merișanu au apelat la vreo magie făcută de ”Zâna Bună” sau la vreun alt pesonaj din poveștile copilăriei sau dacă totul a decurs ca la carte pentru că în organizarea ediției din acest an a Zilei Copilului, municipalitatea a avut alături foarte mulți parteneri de nădejde, de la actorii Teatrului ”Ion D. Sîrbu” și până la cei mai implicați dintre consilierii locali. Cert este că, la Brazi, acolo unde au fost mutate – pentru mai multă siguranță și pentru crearea anunui cadru propice derulării acțiunilor Zilei Copilului, dar și amenajării unui veritabil parc de distracție – toate acareturile din ”recuzita” activităților dedicate Zilei Copilului, copiii Vulcanului au avut parte de tot ceea ce le-a poftit inima. De la jocuri și tiribombe, până la spectacole de teatru și reprezentații de talent, cu muzică și dans; de la prăjituri și sucuri natuale până la vată de zahăr, distracția copiilor care au ales să vină pe 1 Iunie la Brazi a fost una de nota zece.

Bucuria atmosferei create și fericirea de pe chipul copiilor s-a transformat și pentru organziatorii acestui eveniment  – Primăria și Consiliul local Vulcan – în mulțumirea de a fi reușit să le ofere copiilor o zi pe măsura importanței acestora în viața comunității vulcănene. N-o spunem noi, ci recunoaște acest lucru chiar primarul Gheorghe Ile, omniprezent la toate activitățile zilei, așa cum se întâmplă de fiecare dată când e vorba despre un eveniment public organizat la Vulcan. ”Am reușit împreună cu colegii mei, cu toți colaboratorii noștri, să le creăm copiilor din Vulcan un cadru în care să simtă că este sărbătoarea lor, a copiilor. Iar celor talentați, le-am oferit ocazia să urce din nou pe scenă. Tot pe scenă au urcat și actorii minunați ai Teatrului din Petroșani, cu cele 1001 de povești ale lor …sau poate chiar mai multe, pe care ni le-au prezentat, așa cum numai ei știu să o facă în spectacolul dăruit copiilor astăzi de ziua lor în zona de agrement Brazi. Dacă este să privim cu atenție la fiecare copil, la fiecare părinte sau la fiecare dintre cei ce au făcut posibil momentul de astăzi, fiecare are povestea sa.Pentru toți copiii Vulcanului, administrația publică locală are un singur mesaj: să creșteți mari, sănătoși, frumoși, deștepți și plini de succes”, a declarat primarul Gheorghe Ile.

Merită să menționăm faptul că, anul acesta, copiii din Vulcan au avut parte de o dublă sărbătoare, pentru că nu doar zona de agrement de la Brazi a fost transformată în ”Orășelul copiilor”, ci atmosfera de sărbătoare a fost creată, cu aceeași pasiune și în cartierul Sohodol din Paroșeni, acolo unde copiii din zonă au fost invitați la distracție chiar în fața blocului de liderii comunității locale din Vulcan. ”Câtă veselie! Cât entuziasm! Dar mai ales ce atmosferă de familie adevărată am simțit și de această dată alături de concetățenii noștri din cartierul Sohodol. Îi felicit pe toți părinții, bunicii, frații și surorile copiilor de aici, pentru că reușesc să se mobilizeze și să le dăruiască momente de foarte mare frumusețe, cu ocazia Zilei Copilului. Cross-ul și întâlnirea cu Minnie și Mickey din parcul amenajat de Primărie, pentru ei, pentru copii, au fost doar 2 din ingredientele acestui moment deosebit din viața copiilor de aici”, spune primarul Gheorghe Ile.

Într-adevăr, la Sohodol, copiii s-au jucat câte-n lună și în stele și s-au întrecut în cele mai palpitante întreceri, motivându-i până și pe oficialii din Primărie și Consiliul local care au acceptat provocarea de a fi copiii pentru această zi și au intrat, la rândul lor, în competiția de alergare, spre deliciul celor mici și în aplauzele celor prezenți.

Cam acestea sunt, pe scurt, imaginile care descriu atmosfera unui 1 Iunie de poveste, de care s-au putut bucura copiii Vulcanului de ziua lor. Poate doar un singur regret a rămas, la finalul zilei, în gândul fiecăruia dintre participanți: păcat că Ziua Copilului nu e în fiecare zi…