Workshop pe teme de educație formală și nonformală, la Clubul Copiilor din Petrila

Home Educație Workshop pe teme de educație formală și nonformală, la Clubul Copiilor din Petrila
Workshop pe teme de educație formală și nonformală, la Clubul Copiilor din Petrila

Astăzi, 2 iunie 2018 Clubul Copiilor Petrila a fost gazda unui foarte interesant și, credem, util workshop destinat cadrelor didactice. La invitația lansată de organizatori, au răspuns nu doar o seamă de dascăli interesați de acest subiect, ci și oaspeți de seamă, de la Asociația Feuerstein din Brașov, din partea Primăriei orașului Petrila și chiar a Senatului României.

Directorul Clubului Copiilor, prof. Radu Chința, organizatorul evenimentului, apreciază că dacă în urmă cu câțiva ani problema majoră a copiilor români era doar sărăcia, azi problematica e mai complexă. ”Lipsa părinților, atât fizică dar și ca punct de sprijin în educația copiilor, constituie una dintre cauzele dezvoltării la aceștia a diverselor afecțiuni de ordin psihic.  Violența în școli, faptele antisociale care afectează mult climatul educațional pot fi oarecum gestionate făcând apel la o metodă de lucru pe care profesorii o au la indemână, numită metoda Feuerstein. Doamna profesor Gabriela Verdeș, vicepreședintele asociației Feurestein Deschideți mintea! din Brașov a prezentat colegilor din Valea Jiului tehnici prin care copiii pot fi ajutați  să depășească diverse probleme”, spune prof. Radu Chința.

Potrivit metodei Feuerstein, copiii pot să devină elevi implicați, iar pe viitor  buni cetățeni ai comunității, dar au nevoie de sprijin din partea părinților și a dascălilor.

Pentru că, înainte de toate, este dascăl, senatorul Cristian Resmeriță a răspuns la rândul său invitației de a participa la acest workshop. ”Activitatea mea de bază este și rămâne aceea de cadru didactic și vreau să vă spun că nu-mi sunt deloc necunoscute, ba dimpotrivă, toate aceste probleme ale sectorului de educație. Din fericire, atât ca profesor de fizică, dar și ca membru al Parlamentului României, pot să vă spun că există metode pentru rezolvarea situaților care apar în activitatea școlară. Mă bucur că astăzi am avut ocazia de a prezenta distinsului auditoriu de la Petrila, câteva metode personale de rezolvare a unor situații apărute în școală”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

De asemenea, evenimentul s-a bucurat de atenție din partea autorităților locale din Petrila, la eveniment fiind prezent Dorin Curtean, viceprimarul orașului Petrila.

Astfel, și prn acest eveniment, Clubul Copiilor și-a exercitat calitatea de mentorat în rândul profesorilor, calitate special subliniată în Legea Educației.