Finanțări nerambursabile de la bugetul public pentru ONG-urile din Lupeni

Home Administrație Finanțări nerambursabile de la bugetul public pentru ONG-urile din Lupeni
Finanțări nerambursabile de la bugetul public pentru ONG-urile din Lupeni

Asociațiile, fundațiile și alte entități prevăzute de legislație din municipiul Lupeni pot accesa finanțări nerambursabile, în baza Legii 350/2005, pentru realizarea unor proiecte din domeniile sport și dezvoltare personală a tinerilor pe care doresc să le implementeze în cursul anului 2018.

Potrivit primarului Lucian Resmeriă, banii sunt puși la dispoziție din bugetul local al municipiului Lupeni, iar selecția proiectelor ce urmează să primească finanțarea se va face în perioada 18 iunie – 17 iulie 2018 de către o comise special constituită în acest scop. ”Suma totală disponibilă pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor este de 200.000 de lei pentru cele care vizează activitățile sportive, respectiv 10.000 de lei pentru cele care vizează dezvoltarea personală a tinerilor prin educație nonformală”, spune primarul Lucian Resmeriță.

Cei care doresc să depună proiecte pentru obținerea finanțărilor publice nerambursabile în aceste domenii de interes, au la dispoziție și un ghid al solicitantului. Propunerile de proiecte trebuie depuse la registratura Primăriei municipiului Lupeni, str. Revoluției nr. 2 până la termenul limită stabulit pentru data de 15 iunie 2018, ora 10,00.

Comisia de evaluare a proiectelor depuse va analiza eligibilitatea fiecărui dosar și va comunica, la finalul prcedurii de evaluare, prevăzută pentru a doua jumătate a lunii iulie, ONG-urile care primesc finanțarea disponibilă de la bugetul public. De asemenea, comisia va comunica în scris și solicitanților declarați neeligibili, motivele respingerii proiectelor depuse.