Cetatea Deva găzduiește pe perioada verii o expoziție de pictură ambientală

Home Cultură Cetatea Deva găzduiește pe perioada verii o expoziție de pictură ambientală
Cetatea Deva găzduiește pe perioada verii o expoziție de pictură ambientală

Începând de luni, 4 iunie 2018, Cetatea Deva este gazda expoziției de pictură ,,Semn ancestral”. Lucrările aparțin doamnei Gabriela Brănescu, profesor de arte vizuale și plastice la Colegiul Național Pedagogic ,,Regina Maria” din Deva.

Expoziția este un ansamblu de lucrări de artă ambientală, iar subiectele abordate de artistă sunt preluate din tradiția culturală ancestrală a poporului român. ,,Tehnica folosită este pictură în ulei, pe panouri din OSB, încadrate cu rame din lemn. Atât materialele cât și tehnica folosită, fac posibilă expunerea lucrărilor în spațiul interior dar și exterior”, spune artista Gabriela Brănescu.

Gândirea artistică a prof. Gabriela Brănescu are în vedere spațiile publice ample, în care comunitățile umane să beneficieze de formă, culoare și idei artistice, în direct. Spațiul cultural al județului Hunedoara, cu tradițiile sale din Ținutul Pădurenilor, de unde artista este originară, se regăsește în lucrările sale.

Cele 15 panouri de mari dimensiuni cu picturile artistei sunt expuse în incinta Porții 2 din Cetatea Devei, până la sfârșitul lunii septembrie 2018.

De-a lungul timpului, artista a expus creațiile sale în galerii de pictură, muzee și teatre din țara noastră. Expoziția ,,Semn ancestral” este organizată în parteneriat cu Serviciul Public Administrare Cetate Deva și Primăria Municipiului Deva.