La Petroșani se desfășoară miercuri, 6 iunie, ediția a VI-a a concursului ”Special Olympics”

Home Educație La Petroșani se desfășoară miercuri, 6 iunie, ediția a VI-a a concursului ”Special Olympics”
La Petroșani se desfășoară miercuri, 6 iunie, ediția a VI-a a concursului ”Special Olympics”

Şcoala Gimnazială „I.G.DUCA” Petroşani găzduiește miercuri, 6 iunie 2018, de la ora 11,  Jocurile Regionale „Special Olympics”- Sport pentru viaţă- ediţia a VI-a, concurs sportiv pentru copiii şi tinerii cu C.E.S. aflat în Calendarul Activităţilor Educative Regionale și Interjudețene 2018, domeniul SPORTIV, poziţia 1720.

La concurs vor participa un număr de 135 de copii şi tineri cu C.E.S. alături de antrenorii lor, de la C.S.E.I. ”Primăvara” Reșița,  C.S.E.I. ” P.P. Neveanu” Timișoara, C.S.E.I. Târgu Jiu, C.S.E.I. ”Al. Roșca” Lugoj, C.S.E.I. ”Christiana” Bocșa, C.S.E.I. “Rudolf Steiner” Hunedoara, locaţia Lupeni. C.P.C. Simeria, Asociaţia Down Lupeni, Şcoala Gimnazială Nr. 7 Petroşani, Colegiul Tehnic “Dimitrie Leonida” Petroşani, Şcoala Gimnazială I.G.DUCA Petroşani, Liceul Tehnologic „Ovid Densuşianu„ Călan, Școala Gimnazială „I.D. Sîrbu” Petrila, Şcoala Gimnazială ”Avram Stanca” Petroşani. Concursul se va desfăşura   la sala de sport de pe strada Oituz, nr. 7.

Fiecare copil este unic şi îşi are propria sa valoare, indiferent de problemele pe care le prezintă în procesul de învăţare şcolară. Recunoaşterea drepturilor egale pentru toţi oamenii, în general şi pentru toţi copiii, în mod special, fără discriminare, subliniază faptul că nevoile fiecăruia sunt la fel de importante. Special Olympics este pe plan mondial o poveste de succes. În jurul lumii, mai mult de un milion de copii şi adulţi cu dizabilităţi intelectuale, din mai mult de 160 de ţări, iau parte la evenimente sportive şi competiţii pe toata durata anului. Sportivii se antreneaza la mai mult de 26 de sporturi Olimpice la nivel local, naţional si internaţional, în fiecare an având loc peste 20.000 de competiţii la nivel mondial. La Special Olympics  sunt preţuite abilităţile, dăruirea, succesul, lucrul în echipă şi implicarea comunităţii. A câştiga în conceptul Special Olympics nu se referă doar la „cel mai bun, cel mai puternic, cel mai rapid” ci la împlinirea fiecărui copil. Totul este posibil datorită puterii spiritului uman şi al motto-ului Special Olympics: „Vreau să câştig, dar dacă nu pot câştiga, vreau să fiu brav în încercarea mea !”, spune prof. Ramona Asan, coordonator al proiectului ”Special Olympics” de la Petroșani.