Inventatori, mașini de epocă, roboți și alte surpize la Festivalul minților creative de la Deva

Home Stiri la zi Inventatori, mașini de epocă, roboți și alte surpize la Festivalul minților creative de la Deva
Inventatori, mașini de epocă, roboți și alte surpize la Festivalul minților creative de la Deva

Invenții, mașini de epocă, ”Pitici Creativi”, Laboratorul lui ”Dexter”, fotografii, grafică, portrete în creion, muzică, poezie, pastel și o bicicletă ”cu talent” sunt doar câteva dintre atracțiile de care vor avea parte devenii și turiștii care se vor afla sâmbătă, 9 iunie 2018, la ora 10.00, în Piața Cetății din Deva.

Timp de trei ore, zeci de inventatori își vor reuni pasiunile și talentul într-un eveniment desfășurat sub genericul ”Puterea minții creative”, organizat de Asociația CorneliuGroup Cercetare-inovare, Primăria Municipiului Deva și Serviciul Public Administrare Cetate.

10 standuri vor expune roboți comandați prin telefon – creații ale liceenilor de la Colegiul Național ”Decebal” Deva, Colegiul Tehnic Energetic ”Dragomir Hurmuzescu” Deva și Colegiul Național de Informatică ”Traian Lalescu” Hunedoara, Laboratorul lui ”Dexter” – prezentat de studenți ai Facultății de Inginerie din Hunedoara, dar și obiectele de artă realizate din piese auto uzate ale elevilor de la Colegiul Tehnic ”Transilvania” Deva.

Publicul prezent în parcarea de la poalele Cetății va putea admira și o expoziție de fotografie și grafică a ”Piticilor Creativi”, picturi și fotografii semnate de Leia Tarnovețchi și Diana Băican – două ”decebaliste” premiate în toată lumea pentru talentul lor, precum și portretele în creion ale Mirunei Armioni, studentă la Facultatea de Inginerie din Hunedoara. Din program nu lipsesc creațiile inventatorului Corneliu Birtok-Băneasă, poezia și pastelul Cristinei Boștină, alături de conceptul ”Bicicleta cu Talent”.

În centrul evenimentului va fi o expoziție a mașinilor de epocă – 20 de automobile vechi de peste 30 de ani vor fi expuse în parcarea din Piața Cetății de Clasic Car Hunedoara. Vedeta  paradei este un Renault fabricat în 1921, perfect funcțional, dar printre mașinile de colecție vor exista și modele Dacia 1100 și Dacia 1300, precum și o limuzină creată de Mercedes la începutul anilor ‘80.

Pe lângă toate acestea, oricine are o invenție și vrea s-o promoveze, este așteptat, sâmbătă, în Piața Cetății, la ”Puterea minții creative”! Atmosfera evenimentului va fi întreținută cu muzica trupei ”Atlantis” din Simeria.