Dramaturgul Valeriu Butulescu, premiat în Moldova…

Home Cultură Dramaturgul Valeriu Butulescu, premiat în Moldova…
Dramaturgul Valeriu Butulescu, premiat în Moldova…

După cum am relatat,  Trupa de Teatru „Gong” din Roman a repurtat un frumos succes la Festivalul Naţional de Teatru pentru Liceeni, organizat la Bucureşti. Interpretând comedia „ Satul electronic” de Valeriu Butulescu, regizată de Cătălina Bostan, Trupa „Gong” a câştigat Marele Premiu „FestCo”  oferit de maestrul George Mihăiţă. În virtutea premiului, spectacolul va fi inclus anul viitor în Festivalul Comediei Româneşti, organizat de  Teatrul de Comedie Bucureşti.

Dramaturgul s-a deplasat la Roman, invitat fiind la Festivalul Naţional al Aforismului „Garabet Ibrăileanu”, organizat de Uniunea Armenilor din România. Gazdele au acordat  „Marele Premiu „Garabet Ibrăileanu Internaţional” lui Valeriu Butulescu „pentru excelenta sa operă literară, pentru promovarea valorilor româneşti în ţară şi în lume,  pentru impunerea aforismului ca specie majoră a gândirii şi simţirii umane” .

Totodată, revista  de cultură „Asachi” din Piatra Neamţ, condusă de prof. dr Lucian Strochi i-a decernat dramaturgului din Petroşani Premiul Revistei „Asachi” pentru” calitatea  excepţională a scrierilor sale”.

Valeriu Butulescu apreciază că momentul cel mai emoţionant l-a constituit întâlnirea cu actorii (recent laureaţi) de la Trupa „Gong”. Trupă care va monta, în premieră absolută, comedia „Asediul”, ultimul text dramatic semnat de Valeriu Butulescu.