Noi tarife pentru călătoria cu telecabina pe Cetatea Devei

Home Reportaj Noi tarife pentru călătoria cu telecabina pe Cetatea Devei
Noi tarife pentru călătoria cu telecabina pe Cetatea Devei

Consiliul Local al Municipiului Deva a aprobat în ședința de marți, 5 iunie 2018, noile tarife pentru călătoria cu Telecabina pe Dealul Cetății Deva. Prețul biletelor pentru turiștii care vor vizita monumentul istoric și vor alege să folosească monolinerul se va modifica în a doua jumătate a lunii iunie 2018, după comunicarea și aducerea la cunoștință publică a hotărârii de consiliu local care aprobă noile tarife, în termenele prevăzute de lege.

Astfel, un bilet dus-întors pentru un adult va costa 20 de lei. Pentru elevi, studenți sau pensionari, tariful va fi de 10 lei pe persoană, dacă aceștia vor prezenta actele doveditoare: carnet de elev/student vizat pe anul în curs sau cupon de pensie, după caz.

În cazul grupurilor organizate, cu un număr mai mare de 15 persoane, însoțitorul grupului, sau după caz, organizatorul este scutit de la plata călătoriei cu telecabina.
Veteranii de război, persoanele cu handicap cu însoțitor, copiii instituționalizați și copiii cu vârsta sub 3 ani vor fi scutiți de la plata tarifului dacă dovedesc cu acte statutul lor.

Modificarea tarifelor a fost necesară datorită faptului că au crescut cheltuielile cu funcționarea Telecabinei, ca urmare a majorării tarifelor la energia electrică. De asemenea, cu banii proveniți din încasările pentru accesul în Cetate cu monolinerul, administrația locală dorește să îmbunătățească condițiile pentru turiști prin: amplasarea mai multor obiecte de tip mobilier urban (bănci, mese, coșuri de gunoi), montarea unor panouri indicatoare, asigurarea personalului pentru curățenia grupurilor sanitare etc., dar și să realizeze alte investiții care pot ajuta la creșterea calității serviciilor pentru cei care vizitează monumentul istoric, emblema orașului Deva.

În acest moment, tarifele pentru vizitarea altor obiective turistice din diferite localități ale țării noastre sunt mai mari decât cele practicate la Deva. Spre exemplu, un bilet pentru adulți la Castelul Corvinilor de la Hunedoara în lunile de vară este de 30 de lei, la Castelul Bran – 40 de lei etc.