Municipiul Vulcan se înfrățește, în anul Centenar, cu localitatea Ialoveni din Basarabia

Home Administrație Municipiul Vulcan se înfrățește, în anul Centenar, cu localitatea Ialoveni din Basarabia
Municipiul Vulcan se înfrățește, în anul Centenar, cu localitatea Ialoveni din Basarabia

Centeranul Unirii este privit de către autoritățile publice locale din municipiul Vulcan nu doar prin prisma necesarelor festivități prin care aceste eveniment trebuie să fie marcat cum se cuvine, ci și prin prisma  derulării unor acțiuni care să definească, într-un fel sau altul, unitatea românilor de pretutindeni.

În acest context se înscrie și propunerea lansată de primarul Gheorghe Ile și aprobată în unanimitate de Consiliul local, privind deschiderea unei punți de legătură cu un oraș din Basarabia, cu care vulcănenii doresc să se înfrățească. ”Este vorba despre orașul Ialoveni, de lângă Chișinău, oraș cu care ne vom înfrăți în acest an cu semnificații atât de importante și pentru noi, dar și pentru dânșii. Mulțumesc consilierilor locali din municipiul Vulcan că au subscris acestui proiect, care confințește prima înfrățire a noastră cu o altă localitate și cred că e un lucru deosebit faptul că prima comunitate cu care ne înfrățim este una din Basarabia, iar acest act se întâmplă acum, în anul Centenarului”, spune Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

La ultima ședință a Consiliului Local de la Vulcan, consilierii și-au dat Acordul de Principiu pentru înfrățirea municipiului Vulcan cu orașul Ialoveni din Republica Moldova. De asemenea, la rândul lor consilierii locali din Ialoveni au aprobat deja Proiectul de Decizie privind înfrățirea cu municipiul Vulcan. Conform oficialilor Primăriei Vulcan, în următoarea perioadă vor fi parcurse etapele procedurale obligatorii pentru punerea în operă a acestui proiect bilateral.

Ialoveni este una dintre localitățile cele mai importante ale Basarabiei. Istoria acesteia începe în anul 1436, când este consemnată prima atestare documentară a sa, iar din anul 1994 este declarat oraș, urmând ca din anul 2001 să aibă și calitatea de reședință a Raionului Ialoveni din Republica Moldova.